![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zrobic preloader do 1 pliku graficznego, ktory podczas wczytywania go pokaze w miejscu obrazka inny obrazek ?(np loading.gif)
i aby dzialal pod najpopularniejszymi przegladarkami typu ie ff opera etc Ten post edytował andixxx 15.08.2006, 19:39:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
LOWSRC ładuje obrazek o małych rozmiarach nim właściwy obrazek się załąduje. Zapomniałem dodać, że działa na IE. W FF i Operze nie wiem. Ten post edytował batman 15.08.2006, 19:45:23 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
batman nie dziala .. dalem duze 2,5 mb foto do wczytania i od razu sie pokazuje... maly obrazek sie nie pokazuje w tym czasie gdy sie wczytuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ActivePlayer nie bardzo mi chodzilo o taki efekt, bo ten twoj tworzy diva z tlem w ktorym jest obrazek, ktory powinien pokazac sie podczas wczytywania, powinien on przyslonic obrazek wczytywany a nie byc podnim i stopniowo zaslaniany przec wczytywany obraz..
chodzi mi dokladnie o taki PRELOADER w js, klikam na link pokazuje sie obrazek loading.gif a w tle pod nim wczytuje sie zdjecie.. gdy zostanie wczytane w 100% obrazek loadingu znika i pojawia sie juz wczytany duzy obraz.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całkiem niedawno zrobiłem podobny preloader. Starałem się, żeby był jak najbardziej semantyczny i dostępny (sladowa ingerencja w kod HTML). Czekam na ewentualne poprawki lub rozszerzenia funkcjonalności, bo bardzo nie lubie pisać w JavaScripcie, tym bardziej obiektowo i mozliwe, że narobiłem śmietnik.
JavaScript Specified Image Preloader Tylko zdjęcia z przypisana klasą preload są preload'owane, reszta ładuję się zwyczajnie. Trzeba pamietać, by na konńcu pliku HTML (ewentualnie tuż po ostatnim zdjeciu przeznaczonym do preload'u) dodać: I link bezposrednio do pliku js - link |
|
|
![]()
|
|
LBO sluchaj testuje sobie Twoj skrypt i znalazlem taki problem.. tzn wszystko dziala dobrze ale jak wgrywam zdjecie o wymiarach np 1104x832 to pokazuje sie ono na stronie w 100% wymiarach mimo, ze:
tutaj ma okreslone wymiary.. ale gry usune z kodu ten fragment to zdjecie otwiera sie w okreslonych rozmiarach tzn 200x150 ale z koleji nie preloaduje sie;/ jak ustawic (podejrzewam ze gdzies w pliku preloader-0.1.js) aby kazde preloadowane zdjecie mialo rozmiar np 200x150 ? Ten post edytował andixxx 18.08.2006, 12:29:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja 0.2 juz dostepna
![]() Pisz do mnie, jakbyś chciał jakieś dodatki, czy efekty. Pozdrowienia. edit: Oczywiście, wszystko dostepne pod tym samym adresem: http://alanbem.info/projects/javascript_sp...mage_preloader/ Ten post edytował LBO 18.08.2006, 13:24:52 |
|
|
![]()
|
|
hehe dzieki LBO dziala teraz wszystko tak jak powinno:) a jak czegos bedzie brakowac mi, to usmiechne sie do Ciebie
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 02:44 |