Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Plik txt nie jest zapisywalny
-Katamryta-

Goście

Witam!
Chciałabym sie dowiedzieć dlaczego czasem jak wysyłam na stone plik txt w którym maja zapisywac sie dane z formularza (cos na zasadzie księgi gości) nie jest zapisywalny. Teoretycznie nic się nie zmnienia i nagle nie mogę zapisac. Może spotkaliście się z czymś takim i możecie mi podpowiedziec jak to zwalczyc?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
Lonas

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Nie bardzo rozumiem o co chodzi ?
Masz księge gości opartą o plik txt tak ?
Jeśli tak to sprawdz jaki atrybuty ma ten plik na serwerze

--------------------
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Chyba chodzi o to, ze plik bedacy na serwerze nagle staje sie niedostepny do zapisu. Ale nie wiem o co moze chodzic tongue.gif
Ja z plikami mialem inne doswiadczenie, a mianowicie z licznikiem odwiedzin. Resetowal sie, gubil swa zawartosc. I nie pomagalo blokowanie pliku przez zapisem nowego stanu licznika i odblokowanie po wykonaniu tej operacji. Plik sie po prostu oczyszczal. Jak to rozwiazalem? Uzylem bazy MySQL tongue.gif hehe i tobie tez to radze. Przyjemniej, szybciej i pewniej.
+Quote Post
-Katamryta-

Goście

Chodzi o to, że mam system dodawania newsów... dodaje sobie newsa przez php i zapisuje sie on w pliku news.txt po czym wlasnie z tego pliku jest pobierany i wyswietlany. z tym że moge sobie czasem dodać a innym razem okazuje sie, że zapisanie wiadomosci nie jest mozliwe... nie mam pomyslu jak to naprawic
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Moze formularz przesylajacy dane do skryptu ma ustawiona metode na get? W takim przypadku, jesli suma znakow przesylanych w adresie przekracza (chyba) 255 formularz wogole nie jest wysylany. Zmien method="get" na method="post".
+Quote Post
-Katamryta-

Goście

zmienilam... i tak nie chce dzialac
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28