![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wersja 1.0 projektu na bloga/portfolio. Zapraszam do oceniania. http://eai.pl/amazingblog.jpg BTW: Oko jest moje... robione cyfrówką ![]() Ten post edytował eai 15.08.2006, 14:04:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Podoba mi się
![]() Daję mocne 7/10 - za czcionki - te od menu i tekstu sa identyczne. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Góra ładna, podoba mi sie pomysł z tymi nawiasami klamrowymi, odpada grafika przy newsie, stopka i to takie cos niebieskie tuz nad nią... Reszta w porządku
![]() Jak dla mnie jest bardzo dobrze ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie się podoba. Bardzo fajny pomysł
![]() Jedynie zlikwidowałbym tę łapkę (cursor:hand), choć nie wiem, czy aby na pewno to element grafiki ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To coś niebieskie nad stopką usunąłbym. Ponadto naprawdę podoba mi się. 8/10
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawiasy klamrowe a'la kultura} z Dziennika "Polska Europa Świat"
![]() 4/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajny pomysł ocena 8+/10. Nie będę orginalny stopka zlewa się z tłem i to "coś" niebieskie nad nią zupełnie nie pasuje ale ogólnie baja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
* nawiasy klamrowe - fakt, nieźle wyglądają. Ale to koncepcja stara jak świat, pamiętam jak parę lat temu były modne. Jakoś tak wtedy, kiedy modne były też paski 45 stopni w tle ;) Choć, nie ukrywam, że ostatnio nawiasik sam gdzieś wykorzystywałem :)
* pytanie - co oznaczają quasi-buttony po prawej (PHP4, PHP5, AJAX)? Wyglądają właśnie jak buttony, co sugeruje że będą klikalne. Jeżeli będą klikalne, to są strasznie oderwane od reszty, i "fruwają" tam jakoś bez celu :) * Uwagi - stopka - no, patrząc na powyższe posty, coś z nią nie tak :) nie pasuje do spokoju i stonowania całej reszty. Za bardzo krzyczy ten liquidowy drzyzd :) * Uwagi - typografia po pierwsze, font większy - 12px - to ma się dobrze czytać :) po drugie, interlinia - dla 12px fonta daj coś około 17-18px (CSS: line-height) po trzecie, font nie powinien być biały - robi się za duży kontrast, oko się męczy, nie czyta się dobrze. Zamiast białego, coś bardzo wpadające w biały, ale jednocześnie będące bardzo dalikatnym odcieniem błekitu. nagłowki w kolumnie po lewej stronie - daj im więcej życia! Większy font (14 - 16px). Data mogłaby być delikatniejsza. :) Ocena końcowa - idzie w dobrą stronę :) edit: coś mniej więcej w tę stronę: ![]() pozdr. Ten post edytował siemakuba 16.08.2006, 14:06:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
*Ja bym też coś zrobił z tą stopką: może bez efektu gradientu, sama przezroczystość, ale też tylko 20%-30%;
*Oko na górze strony możnaby przesunąć nieco w lewo (tak żeby było widać źrenicę i kawałek tęczówki po prawej stronie). Ten post edytował lukir 16.08.2006, 21:15:22 -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:47 |