![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Wyrażenie regularne- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Dopiero zaczynam się uczyć wyrażeń. Chcę pobrać tabelę z wynikami ze strony o piłce nożnej. Póki co napisałem coś takiego: ale dostaję komunikat : Warning: preg_replace(): Unknown modifier 't' in line 9, dziewiąta linia to ta z wyrażeniem. Chcę wyciągnać z kodu strony samą tabelę a znajduje się ona w znacznikach: Póki co mam coś takiego:
ale wogóle nie łapię tych wyrażeń, patrzyłem serie jakiś znaczków //\\w/s i nie wiem o co chodzi. wydaje mi się że najlepiej byłoby gdybym zobaczył to na przykładzie tego kodu i nie proszę tutaj o całość. W tej tabeli są również linki do innych strony, linki mnie nie interesują tylko sam tekst. Jakbym otrzymał jakieś instrukcje jak pobrać samą tabelę, to myślę że linków się już pozbędę. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze to chyba nie preg_replace tylko preg_match" title="Zobacz w manualu php" target="_manual :] po drugie po co na znacznik otwierajacy i zamykajacy nawiasy kladziesz ?
Kod !<table align="center" width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" class="main2">(.*?)</table>! i poczytaj co musisz zrobic w preg_match zeby Ci zwrocilo do tablicy to co trzeba ;] -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
-chm- |
![]()
|
Goście ![]() |
moze troche stary temat odswiezam ale jak szukalem odpowiedzi w googlu to trafilem tu:))
tez chce pobrac fragment strony strona ma postac i chodzi o to zeby pobrac to co jest miedzy pierwszym otwarciem <p class="wtx1"> a pierwszym napotkanym </div> nie wazne co jest w srodku czy tam bedzie wiecej <p class="wtx1"> czy <ul> czy jeszcze czegos innego i mam takie wyrazenie regularne i ono pobiera tylko pierwszy paragraf dla powyzszego przykladu poprostu konczy sie na nie wiem czemu w;asnie tam konczy nie wazne ile bedzie tekstu pomiedzy a to i tak pobierze wszystko ze srodka i nic wiecej a jak dopisze do wyrazenia to juz nic nie pobiera nie znam sie na tych calych wyrazeniach wiec prosze o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 17:09 |