![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje możliwość zatwierdzenia wielu formularzy jednym przyciskiem sumbit?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tak.
Musisz użyć do tego JavaScript - zbierasz kilka formularzy i wysyłasz. Poczytaj o JS. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to wtedy bedzie wysłanie jednego formularza, tylko powiększonego o pola sztucznie dołączone z innych formularzy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zgadza się
![]() ![]() Cysiaczek nie nabijaj... /~nospor/ -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx za szybka odpowiedz zabieram sie do lektury
![]() Niestety js nie rozwiazal mojego problemu. Moze zle go tutaj na forum ujolem. Wiec przedstawie go od samego poczatku. Mam taki oto formularz: Zwroccie uwage ze obydwa "formy" różnia sie atrybutem action dokladnie "type". Nastepnie mam skrypt obslugujacy ten formularz:
Problem tkwi w tym jak zatwierdzic kilka formow ale w ten sposob aby byly wykonywany skrypt dla każdego oddzielnie z innymi "parametrami".Jest to wazne poniewaz rozne dane ida do roznych tablic w bazie. Ten post edytował demo 14.08.2006, 19:45:58 |
|
|
![]()
|
|
Tu wina leży po stronie Twojego php - masz różne akcje dla każdego formularza - tak tego nie zrobisz. Musisz bardziej skupić się na obsłudzie żadania. Np. Możesz stworzyć jedno żadanie: type=both
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Moze macie jakies pomysly w jaki sposob mozna by bylo wysylac dane z jednego formularza do wielu tablic w bazie? Bo takie ma zadanie spelniac moj powyzszy skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W momencie kiedy zatwierdzasz formularz generowana jest tablica ze zmiennymi $_POST['zmienna'] i to już od Ciebie zależy jak pokierujesz nimi poprzez plik, który ustawisz w action=""
przykładowo w formularzu masz 2 pola - imie i nazwisko. w pliku przetwarzającym zmienne dajesz 2 kwerendy odwolujace sie do 2 tablic - i po sprawie
Mozna to upchnąć również w jednym zapytaniu do bazy ale po co kombinować ![]() Ten post edytował sowi 15.08.2006, 12:07:25 |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem tak, dalem dwie kwerendy ale nie wiem czemu wypelnial mi tylko jedna tabele...
![]() Ten post edytował demo 15.08.2006, 15:16:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:51 |