![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-mwef- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Jak wygenerować za pomocą php (z uzyciem bazy) pola o kwadratach ze współrzędnymi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
z pytania wnioskuję, że nie szukasz gotowego skryptu, więc chyba nie ten dział...
a co do problemu: image |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tzn. gotowy skrypt byłby na prawdę fajną i pomocną sprawą ale nie sądze żeby mi ktoś coś takiego napisał. Nie wiem do czego image mógłby być tutaj zastosowany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Czy ty chcesz, aby php wygenerowało kwadrat, który ma wpółrzędne, które potem można odcztać?
Jeśli tak, to proponuje połączyć to z DHTML'em a czytanie współżędnych to wtedy pikuś - sa gotowe funkcjie JS do tego - wystarczy poszukać. Chyba, że ne o to chodzi? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie, nie o to chodził. Pokaże mniej więcej jak to ma być, na prowizorycznym rysunku:
I na każdym kwadracie miałyby znajdować się współrzędne tj: 1,1 ; 1,2 itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Wygeneruj sobie div'y w php, nadaj im wartosci, wypełnij zawartoscią i tyle. To proste jest.
![]() Podpowiem: while{ for{} } Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moge poprosic o przyklad? Po to napisalem w tym forum. Dodam iz w bazie mam dane tego typu:
id x y typ_terenu zloza |
|
|
-mwef- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niby łatwe, a nikt nie umiał zrobić? Dziwne...
OK, mam cos takiego:
I teraz pytanie: jak dorobić do tego oś x i y czyli aby na górze i na dole tabeli byla os x a po lewej i po prawej y, czyli cos jak na rysunku ktory zamiscilem w tym temacie kilka postow wyzej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:20 |