![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php jest funkcja eval() która wyświetla sparsowany kod php z bazy danych czyli jak wpisze
i zapisze to do zmiennej $text a potem wywaołam eval($text) to wyświetli mi samo text, ale jak to w smarty wygląda ? próbowałem {eval($text)} ale bez skutku, jak wygląda kod w smarty który w php zapisuje się eval().... (dopisano) ok juz mam http://www.gajdaw.pl/szablony/funkcje.html, narazie wpisuje {eval var=$text} i nie ma błędów ale pokazuje mi echo 'text'; a nie text... Ten post edytował Lee 14.08.2006, 12:17:06 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
{php} eval( $this->zmienna ); {/php}
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chwilę mam tak
i w pliku menu.tpl (wyświetla mi menu) i mi nie wyświetla $content, a {$menu.title} mi wyświetla poprawnie tytuł menu...tylko tej zawartości coś nie mogę :/ Ten post edytował Lee 14.08.2006, 14:16:30 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:38 |