![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w pliku taki oto kod: (php i html są w jednym pliku)
wszystko działa jak należy ale jest problem. każdy kod php jest umieszczony pomiędzy znacznikami <? ?> (każdy wie). jednak gdy wczytuję takowy plik php nic się nie wyświetla w textarea. gdy usunę te znaczniki wszystko wyświetla się poprawnie w textarea ale z kolei rozsypuje mi się m.in. shoutbox. co powinienem zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie <? ?>, tylko <?php ?> jak już coś
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może masz krótkie tagi wyłączone.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze to wina samego include ? moze sproboj za pomoca fread ? albo file ?
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To ty chcesz wyświetlić źródło pliku php w ten sposób?
Oj. nie da rady - wykona się. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL, to zakombinowałeś ![]() nie prościej tak:
Odrazu masz odczytany plik linia po linijce :-) -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie prosciej bo tak jak Ty to pokazales to wyswietli Ci tablice.... file zwraca plik jako tablice rozbita z separatorem nowej lini. ja lacze to i wyswietlam
![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie <? ?>, tylko <?php ?> jak już coś a co za różnica? chyba żadna To ty chcesz wyświetlić źródło pliku php w ten sposób? Oj. nie da rady - wykona się. ale widziałem że da się bo np. w php-fusion jest takie coś (extreme theme editor czy jakoś tak). a jeżeli faktycznie się nie da to czy można zrobić tak żeby interpretować plik *.txt bez znaczników <? ?> jako skrypt php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale skoro i tak złącza do textarea plik, to w tym pliku można przecież wyświetlić dane np. w pętli.
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby wyświetlić kod php w przeglądarce w polu textarea zrób coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a co za różnica? chyba żadna Wielka! Jeżeli na serwerze masz opcję shot_open_tags wyłączoną to skrypt się nie wykona! Nie będzie w ogóel przechodził przez pasera i pozostanie wyświetlone źródło skryptu. A z resztą - "krótsza" (<?) opcja nie jest zgodna ze standardami.. (tylko nie pamiętam jakimi - wyleciało z głowy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie.
Krótsza opcja koliduje z XML'em i nie jest zalecana.. bardzo prawdopodobne, że w przyszłych wersjach php w ogóle nie będzie tej wersji (ale php6 na pewno jeszcze ją będzie obsługiwać) |
|
|
![]()
|
|
Cytat działa. wielkie dzięki Cytat Cytat a co za różnica? chyba żadna Wielka! ok. w sumie to się z wami zgadzam. nie uczyłem się jeszcze innych języków więc za bardzo o tym nie wiedziałem. od teraz będę stosował tylko <?php ?> jezeli chodzi o php ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Jaro :
Cytat shot_open_tags short_open_tags ![]() a niektórzy np. piszą: Kod <script language="php"> echo (":P"); </script> I też zgodne ze standardami ![]() tutaj masz napisane więcej o "Escaping from HTML" Ten post edytował TomASS 15.08.2006, 13:54:44 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:23 |