![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym zrobić na mojej stronie taką opcję, że jeżeli komuś się spodoba artykuł to może zapisać stronę tylko nie chcę żeby ktoś wchodził na Plik>Zapisz stronę jako tylko żeby wstarczyło że liknie w link ZAPISZ. Chciałem zapytać jekiej funkcji należy użyć? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odsyłasz linkiem "Zapisz" do skryptu php, który generuje stronę HTML z newsem i wysyła ją z odpowiednim nagłówkiem Content-Disposition.
http://pl2.php.net/manual/pl/function.header.php Cytat Aby użytkownik został monitowany o zapisanie wysyłanych danych, takich jak np. wygenerowany plik PDF, można użyć nagłówka Content-Disposition aby podać zalecaną nazwę pliku i zmusić przeglądarkę do wyświetlenia okienka zapisu pliku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:30 |