![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki skrypt. Nie wiem jednak dlaczego nie działa on poprawnie. Podczas ładowania pliku nie pokazuje się pasek postępu, tylko od razu 100% po załadowaniu pliku. Zauważyłem, że w pliku tworzonym przez skrypt w katalogu /temp jest zapisana tylko jedna z trzech wartości. Próbowałem poprawić skrypt na własną rękę (choć php dopiero się uczę), niestety bezskutecznie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję, żebyś ten skrypt przerobił na technologię AJAX:
1) zobacz Cake-Timera (MPL - Mozilla Public License, czyli darmowa) 2) jeśli Ci się spodoba -> pobierz. 3) wszystko powinno działać tak, jak chciałeś ![]() -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko byłoby super, ale skrypt ten wymaga Perla
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady za pomocą samego php + js zrobić paska postępu.. dlatego własnie te rozwiązania korzystają z perl'a.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie będę dawał głowy, ani nie będę próbował, ale można chyba to zrobić w php, skoro można w perlu. Wystarczy tylko zaprząc php do pracy z systemem.
![]() Ktoś odważny? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może w php 6 będzie to możliwe ;-)
Nie bez powodu te skrypty korzystają z Perl'a. Widziałem też w sieci patch'a php, który modyfikuje kod źródłowy php i dodaje tą funkcjonalność. Trochę w google'u można znaleźć na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 17 Dołączył: 23.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż da się stworzyć uploader tlyko przy pomocy JavaScript i php, jeśli ktoś nie wierzy, kieruję do tego artykułu:
Artykuł magazynu INTERNET -------------------- serwiswww.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 15:04 |