![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oto moje dwa pliki
i php
i wydaje mi się że coś jest źle z przekazaniem pliku z formularza do skrytpku bo jak chce wyświetlić np. nazwe pliku przez echo to nic nie pokazuje [php] echo $_FILES; // EFEKT ARRAY echo $_FILES['file']['name']; // EFEKT PUSTO Ten post edytował BugsBunny 13.08.2006, 23:13:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2005 Skąd: Olesno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co pokazuje print_r($_FILES); ?
-------------------- Darmowe pozycjonowanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokazuje Array
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień name=file na name=cos_innego, nie mowię, że musi, ale może to powodować konflikt nazw.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
To chyba nie to bo wcześniej miałem nazwe 'plik' i było to samo.
Sprawdzałem chyba z 5 skryptów znalezionych tu na forum i żaden nie działał. Serwer mam na WinXP KrasnalServ. Po uploadzie na inny serwer było to samo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <form action="index.php?galeria_add&add" method="post" nctype="multipart/form-data"> moze zjadles e Kod enctype="multipart/form-data"
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
No brakowało literki "e"
![]() Tylko że teraz inny błąd mam: Warning: copy(http://10.1.1.133/~aktualnosci/upload/3md.jpg) [function.copy]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections. in c:\usr\krasnal\www\aktualnosci\admin\galeria_add.php on line 21 Blad |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:15 |