![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam kilkaset plików txt, które chciałbym mieć w pojedyńczym pliku txt. Jestem dość słaby z programowania, czy może ktoś podać skrypt, który zrobi to za mnie ? Najlepiej, abym definiował w nim katalog z wieloma plikami txt, i katalog, w którym będzie jeden plik. Jestem bardzo wdzięczny za pomoc, którą mi udzielicie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz podać nieco więcej szczegółów?
Np. jakie dane zawierają te pliki?; czy wszystkie są rozrzucone, czy w jednym katalogu? Po prostu trochę więcej konkretów -> wtedy chętnie pomogę ![]() Ten post edytował lukir 12.08.2006, 19:55:46 -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam kilkaset plików txt z artykułami, a chciałbym mieć je w jednym pliku txt. Najlepiej, żeby po wpisaniu pliku z artykułem, program przechodził do następnej linii i wpisywał następny artykuł. Artykuły znajdują się w jednym katalogu, powiedzmy "art" i mają rozszerzenie txt. Pozdrawiam Gustaw |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Mam kilkaset plików txt z artykułami, a chciałbym mieć je w jednym pliku txt. Najlepiej, żeby po wpisaniu pliku z artykułem, program przechodził do następnej linii i wpisywał następny artykuł. Artykuły znajdują się w jednym katalogu, powiedzmy "art" i mają rozszerzenie txt. Pozdrawiam Gustaw Ok, czyli te pliki txt chcesz przepisać do jednego? (Tylko w jaki sposób - po kolei wszystkie pliki z "art", jak lecą skopiować do nowego, czy wg daty modyfikacji, albo jaka ma być inna kolejność ich kopiowania...) -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
Wszystkie pliki txt z jednego folderu, chcę przepisać do jednego pliku w innym katalogu.
Np. z katalogu A do B. Po przekopiowaniu jednego pliku, komputer ma przejść do następnej linii i wpisać następny plik do tego dużego. Pliki mają być kopiowane alfabatycznie wg. ich nazw: najpierw plik alan.txt, później plik babka.txt. |
|
|
![]()
|
|
Tworząc poniższy skrypt, skorzystałem z manuala: http://pl2.php.net/manual/pl/function.readdir.php#61336
Musisz ustawić chmod" title="Zobacz w manualu php" target="_manual 750 dla plików i katalogów, na których przeprowadzona ma być operacja. Ten post edytował lukir 17.08.2006, 12:52:14 -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 00:45 |