![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam skrypt aliasów ale da się sprawdzać wolne aliasy tylko po zalogowaniu, a ja chciałbym żeby to było na stronie głónej lub poprostu na zwykłej stronie, więc wyciągnąłem z pliku tekst który odpowiada za sprawdzanie wolnych aliasów ale gdy dodam go do nowego pliku zamkne i otworze <? ?> to nie działa. ten kod wygląda tak:
Wiem tam jest elseif, zmieniałem to na if i na końcu dodawałem brakujące } ale to nic nie daje. Może wie ktoś co mogę zrobić? Z góry dziękuje za pomoc P.S jeśli napisałem coś głupiego dotyczącego php to się nie śmiejcie, dopiero się uczę |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widze tutaj zadnego sprawdzania czy user jest zalogowany czy nie.
A skoro ten kod sprawdza aliasy to wstaw go w oddzielny plik zrób formularz itp... kombinuj kombinuj i jeszcze raz kombinuj |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to nie ma sprawdzać czy jest zalogowany czy nie. Tylko czy jest wolny alias.
A gdy wstawiam go w oddzielny plik to mam błąd i nic nie daje. Kombinuje... kombinuje ale z php to jestem zielony i się dopiero uczę |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 28.12.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a napisz może jaki błąd, poszukaj czeghoś o zmiennej $function bo wydaje mi się, że o to tutej chodzi, pewnie do tego masz jeszcze jakiś plik osobny z formularzem i byś musiał to połączyć
Ten post edytował cyngiel 12.08.2006, 20:59:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli dodaje kod w takiej postaci jak w pierwszym poście to mam taki błąd:
Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF in /srv/www/htdocs/web515/html/look.php on line 2 A jeśli kod zmienie na taki:
Zmiany są niewielkie ponieważ pierwsze elseif zmieniam na if i na końcu zamykam klamre } pokazuje się błąd: Cytat Parse error: syntax error, unexpected $end in /srv/www/htdocs/web515/html/look.php on line 67 Dziękuje za to że staracie się mi pomóc. Bardzo mi na tym zależy Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś niedomknąłeś klamry..
A z resztą - nie rób tak:
tylko
A błąd Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF in /srv/www/htdocs/web515/html/look.php on line 2 Oznacza, że coś źle stworzyłeś instrukcję warunkową if (zapewne brakuje else bądź jest coś niedomknięte). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 28.12.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 17 elseif ($function==submit_add) 18 { wydaje mi się, że ta klamra nie ma zamknięcia, ale może się myle ![]() tak pzoatym to polecam do stronek program notepad++ zazwyczaj pokazuje wszystkie klamry i koloruje składnie Ten post edytował cyngiel 13.08.2006, 12:02:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a więc tak jeśli zmieniam kod na:
i mam taki błąd Cytat Podano nie poprawnš nazwe aliasu ! Fatal error: Call to undefined function pan_dol() in /srv/www/htdocs/web515/html/look.php on line 28 Jeśli usune tą 28 linijke mam takie coś: Cytat Podano nie poprawnš nazwe aliasu ! A jak może być nie poprawna nazwa aliasu skoro żadnej nazwy nie sprawdzałem. Od razu jest taki napis nic nie idzie sprawdzić |
|
|
![]()
|
|
heh to co się wyświetli nie zależy od stanu rzeczywistego, a od budowy skryptu, ja ci podałem, że to chyba nie jest domknięte, ale to nie znaczy, że masz to zamknąć w 23 linijce, chociaż może znaczyć, rzeźnikiem php nie jestem, więc nie będe osobiście ci nic poprawiał, moge jedynie troche pomóc,
polecam ci również sprawdzenie co robi funkcja pan_dol() w tym skrypcie- chociaż wydaje mi się, że nic istotnego zwroc treż uwagę, że po każdym ifie masz die, może ci to coś zobrazuje -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=9&id=1662 klikasz na klamrę i wyświetla się brat kończący/zamykający tej klamry, tak samo z nawiasami... przydatny edytor do php, wylapeisz każdego parse'a ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
mam ten edytor i wszystkie klamry są zamkniete.
Nie mam już pojęcia co mam robić dalej. Bardzo prosze o pomoc naprawde mi na tym zależy ///EDIT Korzystając z okazji chciałbym się zapytać czy może istnieje juiż jakś gotowy skrypt do sprawdzenia tego. Oraz czy istnieje jakis gotowy skrypt do cięcia adresu coś takiego jak tnij.org Ten post edytował Widmo696 14.08.2006, 15:02:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma ale cos takiego jest tak proste do napisania ze kazdy to sobie sam zrobi
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Może dla Ciebie jest to proste, niestety dla mnie nie jak już pisałem u góry dopiero się ucze php. Więc nie potrawfie nbapisać najprostrzej rzeczy a co dopiero jakiś taki skrypcik
![]() ehh... Specjalnie szukałem forum tematycznego czyli o php ale widze że nie można liczyć na waszą pomoc ;( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
No to na razie!
PS: nikt tu za ciebie nie odbebni calej roboty, sorry... |
|
|
![]()
|
|
a czy aj chcialem żreby ktoś za mnie całą robote zrobił
![]() Zastanów się nad tym co piszesz poprosiłem tylko o pomoc co mam zrobić co pozmieniać itd. ale takowej nie dostałem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie przygladalem sie dokladnie kodowi ale az sie dziwie, ze nie przywala ci sie do tej linijki:
Linijka nr 54. Nie ma mysql_numrows (albo ja o tym nie wiem) jest tylko mysql_num_rows. Zjadles _. |
|
|
![]()
|
|
To jest kod wyjęty z pliku a w tym pliku jaokoś z tym działa ale spróbuje to zmienić i zobacze co dało
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 16:56 |