![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem pojawia się tutaj:
Więc, użytwkonik który wejdzie na moją stronę i się rejestruje, wpisuje swoj email, a mimo to : przypomnienie hasła, co wyświetlca powyższy skrypt - leci na adres yyy@o2.pl - Jak moe zrobić, aby każdy kto wszedł podał swój mail, i aby na ten mail ktory podał szło przypomnienie hasła. O to mi chodzi. Jak mogę zmienić ten skrypt..... albo inny, który będzie kompatybilny z moimi pozostałaymi plikami php, które także obsługują rejestrację. Oraz, mam pytanie jak można wstawić (jakąś komendą ) plik php w html, czyli np; <html> <head> <? php ble ble ble ?> </head> </html> I czy mogę okreslić położenie tego ksryptu php na mojej witrynie ? Ale najbardziej zlaeży mi na tym peirwszym problemie ![]() ![]() Ten post edytował abdinippp 11.08.2006, 22:05:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Prosze stosowac bbCode
2. i uzywac [tagow] wtytulach topiku w Przedszkolu Czekam na poprawe tego topiku -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Oj, Zupełnie nic nie zrozumiełem z twojego posta. Nie działa Ci jakiś mail? Co - wszystko idzie pod adres ppp@o2.pl ? Moż ep[o prostu nie ma odpowiedniej zmiennej. Może pobierasz nie ten mail, co trzeba. Daj więcej szeczgółów, więcej kodu (zwłaszcza tego, który dotyczy $mail) i użyj bbcoode d jego wyświetlenia.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $majl="yyy@o2.pl"; // tutaj wpisz swój adres email Tu przypisałeś adres e-mail dla zmiennej majl. Cytat mail("$majl","Przypomnienie hasla","$inf") A w tym miejscu używasz zmiennej majl, czyli wysyłasz na e-mail podany w zmiennej majl, a obecnie masz na sztywno ustawiony adres yyy@o2.pl Zrób formularz do wpisywania e-mail'a który będzie przesyłał dane do twojego skryptu. A w skrypcie pobierz te dane do zmiennej majl. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale, w tym problem że ja tego nie umiem - nie da się tego jakoś obejśc albo zrobić szybciej i poprawić
![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jaką funkcją w HTML, mogę wstawić plik php ?!
Aby był on wyświetlany na środku strony ? I aby stroan z tym wklejonym plikiem php miała rozszerzenei html. Bo inculde - to coś nie idzie ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
no bo jak jest php w kodzie to musi byc .php, czy to się samo nie narzuca?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
jest coś takiego jak SSI (server side include), ale nie używałem i nie chcę używac
![]() Z tego, co mi wiadomo, to SSI działa na niektórych serwerach dla dokumentów .htm Możesz to wykorzystać, lecz lepiej chyba zapisac strone jako .php .
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-apap- |
![]()
|
Goście ![]() |
dla SSI jest .shtml, uzywa sie np.
Kod <!--#include virtual="plik.html"-->
|
|
|
![]() ![]() |