![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-AvrooK- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam.
niedawno rozpocząłem zabawę z php-fusion. mam stronkę postawioną na serverze boo.pl. kiedy dodaję do galerii nowe zdjęcia to później każdemu muszę zmieniać chmod manualnie żeby było widoczne. poszukuję zatem jakiegoś skryptu php zmieniającego automatycznie chmod. z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz wyedytowac phpfusion, tak zeby tuz po zapisaniu zdjecia zmienialo mu chmod.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
jestem zieloniutki :/ jak rozumiem w pliku photogallery.php ? coś dostawić ? tylko gdzie i co ? :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tak, musisz znaleść kogoś kto Ci pomoże.
Należy znaleść kod (funkcje) odpowiedzialny za wgrywanie plików i dopisać praktycznie jedną linijkę z funkcją chmod" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś udostępnić fragment skryptu z tego php Fusion, który jest odpowiedzialny za zapis obrazków?
Jeżeli nie, a wiesz przynajmniej w jakim katalogu te obrazki są zapisywane to wtedy mógłbyś przy każdym uruchomieniu strony uruchamiać kod, który "przeleci" przez ten katalog i wszystkim plikom z rozszerzeniem (np. JPG) zmieni chmoda... -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. to znowu ja
![]() =>TUTAJ<= z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 13:49 |