![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może proste ale nie moge wykombinic
![]() mam coś takiego: i otwiera sie fotka w nowym oknie przeglądarki. Ja bym chciał aby otworzyła się w nowym oknie ale w pliku np fotki.php
Coś takiego otwiera mi znaczki zamiast fotki Jak zrobić aby oteorzyła się fotka na strone fotki.php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Oj. To bolało ałć
![]() musisz uzyc print lub echo. np.
Może teraz zadziała? :/ Wątpie jednka, bo piszesz, że ci sie znaczki pojawiaja, to oznacza, że plik php nie jest parsowany. Masz wogóle serwer zainstalowany? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2004 Skąd: Żary woj. lubuskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pozatym jeśli nie będziesz wykorzystywać żadnych dynamicznych danych w tym kodzie, to możesz go wyświetlić w pliku*.php bez ujmowania kodu w znaczniki <?php ?> i też będzie działać:)
-------------------- Przekonania są większymi wrogami prawdy niż kłamstwa...
Apache: 2.0.58, php: 5.1.4, MySQL: 5.0.23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
serwer oczywiście mam zainstalowany
![]() ale niestetypanowie ani echo ani print z <? czy bez <? otwierają się znaczki zamiast danego rysunku. Jakieś inne pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj <?php (nie <?).
|
|
|
![]()
|
|
nic z tego. dalej krzaki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moim zdaniem najwidoczniej niemasz zainstalowanego php serwer moze i masz ale bez php lub poprostu nie wrzucasz plików do katalogu serwera i nie odpalasz poprzez adres localhost (jezeli to jest serwer na domowym kompie) tylko robisz normalnie otwórz i myslisz ze zadzaiała a jednak nie
![]() Musisz pliki umiescic w katalogu www serwera, a pozniej w przegladarce wpisac localhost i najlepiej stwórz taki plik na poczatek: test.php i odpal go localhost/tes.php jak ci sie pojawi tabla to masz php a jak nie to niemasz ;p -------------------- |
|
|
![]()
|
|
kolego mam napisanych (prostych bo sie uczę) pare stronek w php. gdybym nie miał serwera to by mi się wogule nie otwierało. Wiem jak to działa i uwierz mi na słowo, że to akurat mam dobrze zrobione.
(Uruchomiony EasyPHP i pliki w katalogu WWW w folderze z easy php - tylko w ten sposób możesz zobaczyć stronke napisaną w php) Podrugie kopiowałem na serwer, na ktorym mam inne stronki napisane w php i też nie otwierają się fotki. Reasumując gdybym nie miał odpalonego serwera i plików w odpowiednim folderze to wogule by mi się nie otwierały stronki - a nie tylko fotki. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie zadziała ci
To znaczy że nie masz php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może podasz link na którym tak podobno nie ma php ;-)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za dziwne krzaczki Ci się pokazują? a ścieżka do obrazka napewno jest poprawna?
-------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam różowego pojęcia co to może być O_O
![]() czy na tych stronkach, które podałeś wyżej użyłeś php do wyświetlania obrazków? Ten post edytował =kokos= 11.08.2006, 18:36:59 -------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
tak ale w inny sposób, teraz chodzi o to aby link otwierał fotke w konkretnej stronce.
|
|
|
![]()
|
|
A jak to działa?
Podaj kod co wyświetla zawartość http://www.mk-jubiler.pl/index.php?srodek=image/1.jpg Jeżeli dajesz include('image/1.jpg'); to nie dziwne, że jest taki błąd ;-) |
|
|
![]()
|
|
różne sposoby, teraz jest tak:
|
|
|
![]()
|
|
Ale ja chcę dojść dlaczego pojawiają się te dziwne znaki - więc chce wiedzieć, jak wyświetlasz obrazki
![]() |
|
|
![]()
|
|
to co mam ci pokazać?
|
|
|
![]()
|
|
Aktualny index.php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założe się że gdziec dajesz
inlude( 'plik.jpg' ) a nie możesz tego robić. Weś daj miże plik index.php na phpfi.com i pokaż nam go, bo tak to możemy w ciucibabke się bawić jeszcze przez 100 postów. I popraw tytuł wątku na zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole bo inaczej go zamknę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz PPBPPP (Pierwszy Podstawowy Błąd Początkującego Programisty php).
Zobacz Co się stanie jak wpiszesz: http://www.mk-jubiler.pl/index.php?srodek=index.php W ten sposób, jeśli na dodatek masz serwer skonfigurowany na możliwość otwierania plików z po za serwera mozna ci "wstrzyknąć" dowolny kod. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:56 |