![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem gdyż mam zrobioną strone www. którą chce często edytować dlatego zrobiłam w ten sposob:
mam podstrony KTóRE WYGLąDAJA TAK : ( na przykladzie pliku o nazwie coratello <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta name="Description" content="" /> <meta name="Keywords" content="" /> <meta name="Author" content="" /> <meta name="Generator" content="kED2" /> <style type="text/css"> p{font-family:arial, monospace; color:065c7f; background-image: url('krata.jpg') } .uwaga{font-family:arial; font-weight:bold; font-size:medium; color:red; background-image: url('krata.jpg')} .mocne{font-family:arial, monospace; font-weight:bold; color:065c7f; background-image: url('krata.jpg')} .podkr{font-family:arial, monospace; font-weight:bold; color:red; text-decoration:underline; background-image: url('krata.jpg')} a:link {color:065c7f; background:fffff; font-family:arial, monospace; font-weight:bold; font-size:medium; background-image: url('krata.jpg')} </style> <title>politechnika</title> </head> <body topmargin="0" rightmargin="60"> <body topmargin="0" rightmargin="60"> <?php $name="coratello"; plik=fopen($name.".txt","r"); $tekst=fread($plik, filesize($name.".txt")); fclose($plik); echo $tekst; ?> </body> </html> a tak wyglada kod administracyjny dzieki którwmu otwieram i edytuje dane pliki z poziomu www: <?php ob_start(); session_start(); if($_GET['action']=="" and $_SESSION['admin']!=1) { echo "<form action=admin.php?action=loguj method=post style=\"font-family:arial,monospace; color:065c7f; background-image: url(krata.jpg)\">"; echo "<p> LOGIN:<input type=text name=login>HASŁO<input type=password name=pass><input type=submit value=zaloguj></p></form></p>"; } elseif($_GET['action']=="loguj") { if($_POST['login']=="Ziutka" and $_POST['pass']=="oxymoronhaslo") { session_start(); session_register(admin); $_SESSION['admin']=1; header("Location: admin.php"); } } elseif($_GET['action']=="" and $_SESSION['admin']==1) { echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=aktualnosci>zmień aktualnosci</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=news>zmień news</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=onas>zmień o nas</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=rekrutacja>zmień rekrutacja</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=regulamin>zmień regulamin</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=kontakt>zmień kontakt</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=politechnika>zmień politechnika</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&couw>zmień uniwersytet warszawski</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=am>zmień akademia medyczna</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=domatury>zmień matura</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=gimnazjum>zmień egzamin gimnazjalny</a><br>"; } elseif($_GET['action']=="zmien" and $_SESSION['admin']==1) { $name=$_GET['co']; $plik=fopen($name.".txt","r"); $tekst=fread($plik, filesize($name.".txt")); fclose($plik); echo "<form action=\"admin.php?action=update&co=".$name."\" method=post>"; echo "<textarea name=\"text\" rows=35 cols=120>"; echo $tekst; //wyświetlenie zawartości pliku echo "</textarea>"; echo "<input type=submit value=update></form>"; } elseif($_GET['action']="update" and $_SESSION['admin']==1) { $name=$_GET['co']; $plik=fopen($name.".txt","w"); $text=$_POST['text']; fwrite($plik, $text); fclose($plik); header("Location:admin.php"); } else{echo "brak dostępu";} ?> i podejrzewam ze w ktoryms z tych skryptów czai się problem. wszystko jest pieknie otwiera mi sie po logowaniu panel,klikam na ktorys link i mam problem gdyż po edycji tresci strony zamieszczonej w pliku txt i za'save'waniu zedytowanego pliku same mi sie w tresci dopisują znaki /. wyglada to tak : /"costam/". psuje mi to wygląd strony itd gdyz psuje skladnie stylów, niemoge zaladować wtedy grafiki itp. poradźcie mi coś. Z góry dziękuje życzliwym ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy odczytywaniu skorzystaj z stripslashes" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę użyć bbcode do wyświetlenia skryptów.
Przenoszę na przedszkole. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie początkująca jestem i nie za bardzo wiem gdzie i co mialabym zmienić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat przy odczytywaniu skorzystaj z stripslashes tylko w kodzie, który Koleżanka podała nie widzę addslashes. Czy jest możliwe żeby "/" dodawane były automatycznie? @edit Teraz zobaczyłem, że tu nie ma dodawania ![]() ![]() Ten post edytował =kokos= 10.08.2006, 16:34:43 -------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
BBCODE to to znaczniki w kwadratowych nawiasach. Widac je w edytorze jako buttony.Jeśli chodzi o kod, to... może poczekam, az zrobisz bbcode
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z podopowiedzi Balona. Powinno pomóc. W linijce
zrób coś takiego
-------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
<?php
ob_start(); session_start(); if($_GET['action']=="" and $_SESSION['admin']!=1) { echo "<form action=admin.php?action=loguj method=post style=\"font-family:arial,monospace; color:065c7f; background-image: url(krata.jpg)\">"; echo "<p> LOGIN:<input type=text name=login>HASŁO<input type=password name=pass><input type=submit value=zaloguj></p></form></p>"; } elseif($_GET['action']=="loguj") { if($_POST['login']=="Lidia" and $_POST['pass']=="error") { session_start(); session_register(admin); $_SESSION['admin']=1; header("Location: admin.php"); } } elseif($_GET['action']=="" and $_SESSION['admin']==1) { echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=aktualnosci>zmień aktualnosci</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=news>zmień news</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=onas>zmień o nas</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=rekrutacja>zmień rekrutacja</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=regulamin>zmień regulamin</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=kontakt>zmień kontakt</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=politechnika>zmień politechnika</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&couw>zmień uniwersytet warszawski</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=am>zmień akademia medyczna</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=domatury>zmień matura</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=gimnazjum>zmień egzamin gimnazjalny</a><br>"; } elseif($_GET['action']=="zmien" and $_SESSION['admin']==1) { $name=$_GET['co']; $plik=fopen($name.".txt","r"); $tekst=fread($plik, filesize($name.".txt")); fclose($plik); echo "<form action=\"admin.php?action=update&co=".$name."\" method=post>"; echo "<textarea name=\"text\" rows=35 cols=120>"; echo stripslashes($tekst); // to zmieniłam ![]() echo "</textarea>"; echo "<input type=submit value=update></form>"; } elseif($_GET['action']="update" and $_SESSION['admin']==1) { $name=$_GET['co']; $plik=fopen($name.".txt","w"); $text=$_POST['text']; fwrite($plik, $text); fclose($plik); header("Location:admin.php"); } else{echo "brak dostępu";} ?> zmieniłam tą linijke jednak jedyna zmiana jest taka ze tych kresek nie widać z panelu edyutującego jednak w kodzie tresci strony w pliku txt one są i w momencie wyswietlania www nadal psują jej zawartośc. hmm moze dodac to do kazdego echo ? |
|
|
![]()
|
|
Owszem, musisz tą funkcję dodać wszędzie tam gdzie wyświetlasz dane z bazy czy z pliku.
@edit P.S musisz to zrobić we wszystkich plikach swojej strony, gdzie "/" są wyświetlane. Ten post edytował =kokos= 10.08.2006, 17:21:39 -------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
na podstronie mam taki skrypt zczytujący zawartośc strony
<head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta name="Description" content="" /> <meta name="Keywords" content="" /> <meta name="Author" content="" /> <meta name="Generator" content="kED2" /> <style type="text/css"> p{font-family:arial, monospace; color:065c7f; background-image: url('krata.jpg') } .uwaga{font-family:arial; font-weight:bold; font-size:medium; color:red; background-image: url('krata.jpg')} .mocne{font-family:arial, monospace; font-weight:bold; color:065c7f; background-image: url('krata.jpg')} .podkr{font-family:arial, monospace; font-weight:bold; color:red; text-decoration:underline; background-image: url('krata.jpg')} a:link {color:065c7f; background:fffff; font-family:arial, monospace; font-weight:bold; font-size:medium; background-image: url('krata.jpg')} </style> <title>Egzaminy Gimnazjalne</title> </head> <body topmargin="0" rightmargin="60"> <center> <?php $name="politechnika"; //tylko tu zmieniasz na nazwe pliku bez rozszeżenia $plik=fopen($name.".txt","r"); $tekst=fread($plik, filesize($name.".txt")); fclose($plik); echo $tekst; ?> </center> </body> </html> gdzie w nim dac tą funkcje stripslashes? oki juz dziala ![]() Ten post edytował saracoratello 10.08.2006, 20:07:15 |
|
|
![]()
|
|
też w linijce
analogicznie jak w poprzednim poście. I wszędzie tam gdzie wyświetlasz dane te z pliku albo z bazy. Zerknij sobie do manuala na te funkcje: addslashes stripslashes get_magic_quotes_gpc() Ten post edytował =kokos= 10.08.2006, 20:20:44 -------------------- Początkujący
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 01:54 |