![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ktoś za pomocą xajaxa wgrywa pliki na serwer z użyciem protokołu HTTP??
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady za pomocą ajaxa przesyłać plików.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można użyć AJAX'a do wgrywania plików - co nawet bardzo fajnie wygląda
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taa... a jak się da coś takiego zrobić? Będę wdzięczny za wskazówki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oo, ja też chce wiedzieć
![]() PS. Fajna dyskusja, a każdy ciekawy. Jeśli się da przyklejcie temat (moderatorzy, proszę) Ten post edytował bim2 11.08.2006, 14:19:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
bim2, nie ekscytuj się przedwcześnie, na razie wszyscy czekamy aż NetJaro napisze: 'aa.. wydawało mi się' ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie spuj mi nadzieji, bo super by było uploadowac ajaxem bez refresha ;P Może najlepiej anakin sie wypowie ;P
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie spuj mi nadzieji, bo super by było uploadowac ajaxem bez refresha ;P Może najlepiej anakin sie wypowie ;P Możesz za pomocą dodatkowej ramki ale nie ajax'a.. jest to nawet bardzo logiczne, czemu nie można za pomocą obiektu xmlHttp - prywatność i bezpieczeństwo. Gdyby było to możliwe ajax'em, mógłbyś wyciągać pliki z komputera użytkownika bez jego wiedzy. Aczkolwiek da się otworzyć tę funkcjonalność firefoxie, grzebiąc w konfiguracji programu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to zwykłe użycie AJAX'a (ja używam advAJAX). Pamiętam jak Łukasz pisał na swoim blogu o tym, dodatkowo tez pisał o progress bar'ach.
Cytat bo super by było uploadowac ajaxem bez refresha ;P A końcu po to jest AJAX, zeby nie dawać odświeżenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mozesz dac jakiś przykład lub stronę? PS tez działam na advAjax
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
NetJaro nie wprowadzaj ludzi w błąd.. jeśli naprawdę myślisz, że jest coś możliwe to podaj konkretny przykład albo link do niego.. a nie pisz, że tak jest, bo gdzieś czytałem albo widziałem
![]() Ajax przy uploadowaniu plików jest przydatny tylko do odświeżania paska postępu ale nie prześlesz za pomocą niego pliku. Aby przesłać plik bez odświeżania całej strony musisz użyć ramki (która to będzie odświeżona) a to nie jest Ajax. |
|
|
![]()
|
|
No i Pan NetJaro sie nie oddzywa. Czyżby się mylił?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
och NetJaro co wprowadzasz tutaj ludzi w błąd
![]() http://anakin.us/blog/onprogress-w-operze/ -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Balon przeczytaj uważnie o co chodzi, to że progress bar można aktualizować za pomocą ajaxa jest oczywiste i było wspomniane w tym temacie.. sam link bardzo przydatny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:47 |