![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam takiego array $_COOKIE
Array ( [0] => 333 [1] => 333 [2] => 136 [3] => 1410 [4] => 319 ) i chce wywalić wszystkie wartosci gdzie value jest równe np 333 ale jak da sie jedna funkcja czy trzeba robic to stopniowa sprawdzam dla danego id czy = 333 jezeli tak to wywalem jezeli nie to ide dalej i szukam ale moze jest jakis prosty sposob szukalem w manualu ale cos nie umialem sie dogrzebac do niczego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
masz np. array_unique()
Usuwa wszykie zdublowane wartości w arrayu. Potem sobe usuń ostatnią pozostawiona. Oczywiście to usuwa WSZYSTKIE dublujace sie wartości, ale jeśli chcesz kombinować, to kombinuj - ja bym zostawił jak jest. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez bym zostawil ale nie moze pozostac sladu po tych rzeczach w array. musza byc usunięte.
a w twoim przypadku to tak np mam 10 takich np 333 zrobie sobie array_unique() i mi wyswetli 1 value 333 a 9 "ukryje" jezeli ten jeden wywale to dalej bedze 1 a duplikatow 8 ... chyba tak nie?? wiec masło maślane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
No to gdzie widzisz problem?
Sprawdzasz w ten sposób, czy cokolwiek o takiej wartośći zostało. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:05 |