![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
wlasnie, jak moge ograniczyc dostep do komputera w sieci innym komputera w tej samej sieci, tzn chcialbym aby z grupy np 20 komputerow nalezacej do jednej sieci lan tylko 3 mialy dostep do zasobow ktore sa udostepnione na moim kompie pozdrawiam -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. jaki system, jaki rodzaj zasobow : ftp, www, smb?
![]() 2. Pozakladaj hasla na zasoby 3. filtruj pakeity na firewallu (blokuj/odblokuj wybrane IP) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w miedzy czasie udalo mi sie juz rozwiazac problem ale pojawil sie drugi:
przy pierwszej probie podlaczenia sie do komputera z udostepnionym folderem pojawia mi sie monit o login i haslo po wprowadzeniu poprawnych danych moge kozystac z zasobow ..... ale przy drugiej i kolejnych probach monit juz sie nie pojawia. jak moge wymusic aby monit pojawial mi sie za kazdym razem przy kazdej probie polaczenia system xp prof sp2 zasoby to katalogi udostepniane przez windows dla innych uzytkownikow w sieci Ten post edytował yalus 9.08.2006, 16:55:02 -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:36 |