![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujące pytanie: Przykładowy link http://strona.pl/controller/action/param1/value1 .... No i router odczytuje kontroler, akcje oraz parametry, które następnie przekazuje do dispathera a ten załącza odpowiedni plik akcji z folderu 'controller' (na podstawie kontrolera z url). Problem jest w tym że nie wiem czy akcje trzymać w 1 pliku (tak jak w ZF) czy każda akcja to osobny plik. Zalety pierwszego sposobu moim zdaniem będą takie że możemy nażucić już część metod poprzez dziedziczenie (defaultAction itp), a zaletą drugiego sposobu będzie zapewne większa czytelność kodu, ale nie będziemy mogli wymusić zaimplementowania odpowiednich metod. Napiszcie jak wy to rozwiązaliści w swoich frameworkacj i opisali ich zalety ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Apo 9.08.2006, 11:43:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze umieszczam jedną klasę w jednym pliku i nie znajdziesz raczej czytelniejszego sposobu. Jak nazwiesz plik, w którym zamkniesz 5 klas? Ogólniki są bez sensu... Poza tym mam auto loadera, więc mogę robić co chcę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja oprócz klasy trzymam w nim także klasę do obsługi wyjątków wyrzucanych z tej klasy:
Myślę, że takie rozwiązanie ułatwia znajdywanie klas, a i obsługa wyjątków jest milsza ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:06 |