![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze mi ktos pomoc? Nie wiem, dlaczego ponizszy kod nie dziala, tzn. po zalogowaniu nie wyswietla wartosci zmiennej 'uniqID'. Byc moze cos przeoczylem
[php:1:d54e23b3f9] <?php session_start(); $_SESSION['uniqID'] = $_GET['uniqID']; $_SESSION['logged'] = 0; $user = "moderator"; $pass = "fc1d4541bb01224bbb7a3e2636cedac6"; if( $_SESSION['logged']==0 ) { if( !isset($_POST['akcja']) ) { ?> <form action=moderate.php method=post> Login: <input type=text name=usrLogin size=12><br> Hasło: <input type=password name=usrPass size=12><br> <input type=hidden name=akcja value=loguj> <input type=submit value=OK> </form> <? } elseif( $_POST['akcja']=='loguj' ) { if( $_POST['usrLogin']==$user && md5($_POST['usrPass'])==$pass ) { $_SESSION['logged']==1; echo $_SESSION['uniqID']; } else { $_SESSION['logged']==0; echo "Nie udało się zalogować"; } } else { echo "Nie ma takiej opcji"; } } elseif( $_SESSION['logged']==1 ) { echo "Witaj Moderatorze ![]() } else { echo "Nie jestes zalogowany"; } ?> [/php:1:d54e23b3f9] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz, że zmienna uniqid ma być brana z metody GET, ale nigdzie nie przypisujesz tej zmiennej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Moze mi ktos pomoc? Nie wiem, dlaczego ponizszy kod nie dziala, tzn. po zalogowaniu nie wyswietla wartosci zmiennej 'uniqID'. Byc moze cos przeoczylem Troche za malo danych - np jak odpalasz skrypt etc. Wyglada na frgment kodu .. ale calosci. Trudno mowic o calosci widzac czesc ;)
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 23:19 |