![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lamerskie pytanie ale nie mogę znaleść:/
Kod ble = new Array() No i dostaje 0:/ Ogólnie chciałem zaindeksować tablice kluczami tekstowymi a następnie w jakiejś pętli to odczytać. Jak?ble['a']='aaa'; ble['b']='bbb'; alert(ble.length) Z góry dziękuje za odpowiedź. Ten post edytował xamil 9.08.2006, 07:42:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod for (var i in ble) {
//w ble[i] masz kolejne wartości tabeli } -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje pięknie... wiedziałem, że coś takiego jest i nawet chyba z tego już korzystałem ale nie mogłem znaleść:/
To tak jeszcze na przyszłość. Jak zliczyć ilość elementów takiej tablicy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to że to co tworzysz tak naprawde nie jest tablicą tylko obiektem, więc w pętli uzyskujesz dostęp do kolejnych właściwości obiektu. Tak więc wprost nie policzysz tego. Możesz je zliczać podczas dostępu do nich w pętli for in.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Tak właśnie czułem, że to nie tablica a jakiś obiekt utworzyłem bo nigdzie w manulach na temat tablic w js nie ma indeksowania kluczami tekstowymi;) Zmylił mnie jednak fakt, że a) działało
![]() Ok jeszcze raz dzięki. Można zamknąć;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:20 |