![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw spróbuj czy zapytanie zostanie poprawnie sformuowane.. jeżeli będzie niepoprawne MySQL Cię o tym poinformuje
![]() Po co pytać, skoro mozna sprawdzić samemu? Ten post edytował NetJaro 8.08.2006, 21:23:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, tak jak wyżej to nie zadziała, próbowałem ze '{$zmienna}' ale też nie.., wiem że zmienne globalne sie umieszczało w '{$_GET['zmienna']}' i myślałem że analogiczne '{$zmienna}' zadziała... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob echo $query i zobacz czy skladnia jest prawidlowa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
aha czyli {$zmienna}
dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I usuń @ przed mysql_query
![]() |
|
|
![]()
|
|
ta @ oznacza ze zapytanie zostanie wykonane pomimo błędów, tak? czyli powinienem je stosować np w przypadku keidy chce wykonac dwa zapytania INSERT do dwoch roznych tabel a zalezy mi zeby klucze glowne (id) byly takie same w obydwu, bo jak w pierwszej tabeli sie wykona a w drugiej nie to w drugiej bedzie AUTO INCREMENT nie przesuniete, mam racje?
a jakbym chcial wstawic funkcje czasu ale z php a nie mysql w takim formacie date('Ymd') ? zapis z {} nie dziala wtedy Ten post edytował hhg 9.08.2006, 17:24:44 |
|
|
![]()
|
|
Cytat ta @ oznacza ze zapytanie zostanie wykonane pomimo błędów, tak? Znak małpy (@) oznacza, że jeżeli pojawią się błędy w debugowaniu funkcji nie zostaną one pokazane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Znak małpy (@) oznacza, że jeżeli pojawią się błędy w debugowaniu funkcji nie zostaną one pokazane. W jakim debugowaniu? Znak malpy powoduje wygaszenie bledu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@SongoQ, mój error
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie - nie miałeś - wygaszenie błedu, nie oznacza, że zapytanie sie wykona - po prostu się nie wyświetli bład.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:37 |