![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie jak w temacie czy baza postgresowa ma jakiś mechanizm (moduł) który działał by jak cron i wykonywał żądaną procedure? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JOBS.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fajnie:D
A można by coś wiecej jakieś linki jak sie tego używa bo w dokumentacji postgresa nic nie ma na ten temat. Z góry dzieki za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja o JOBSach tez nie slyszalem, zawsze taki problem rozwiazywalem cronem wywilujacym phpa ktory wywolywal zadana procedure
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No szkoda. Przyznam sie ze w PG tago mechanizmu nie wykorzystywalem w projektach ale takie cos instnieje. Troche zabawy z tym jest. Trzeba sobie poszukac i odpalic skrypcik pgagent.sql. Chyba nawet nowa wersja pgadmina obsluguje jobs nawet sa pokazane w helpie screeny z dzialania. Wszystkie takie operacje sa realizowane w schemacie pgagent. To tak z moich spostrzezen wynika ale nigdy w PG tego nie uzylem wiec nie wiem jak dokladnie to dziala, w kazdym badz razie standardowo to nie jest jak w przypadku ORACLE czy MySQL 5.1 beta ktoras tam.
Chyba zaloze sobie bloga i bede takie problemy opisywal ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:39 |