![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2006 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję wykonać 12 zapytań o takiej treści:
$wyn1 =mysql_query("SELECT sum(plec) FROM a_osoby, a_zawodowe WHERE a_zawodowe.osoba_id = a_osoby.id AND a_osoby.plec = 'k' AND a_zawodowe.status =1 "); a_zawodowe.status =1 ma zmieniać się od 1 do 12 (gdzie 1 - 12 są to wartości pól w tabeli) czy da się to wrzucić w jakąś pętlę? Z tego co sprawdzałam nie da się wrzucić do tego zapytania zmiennej z php. Trochę się zakręciłam i chyba zrobię to łopatologicznie ale na pewno jest jakiś mądrzejszy sposób. Np. napisanie jakiejś procedury? - nie mam o tym pojęcia, nie wiem czy tędy droga. Byłabym bardzo wdzięczna za jakąś radę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2006 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp ale nie o to mi chodziło.
To jest jedno zapytanie i zwraca jeden wynik. A ja potrzebowałabym 12 osobnych wyników dla każdego warunku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a mysql_fetch_array() od czego?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:57 |