![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: okolice Elbląga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki kod:
No i jak wiadomo przesyla on dane do pliku check.php W pliku check.php jest taki kod:
Polega on na sprawdzeniu czy w bazie istnieje użytkownik i wyświtleniu odpowiedniego komunikatu. Mój problem tkwi w tym, że zawsze wyświtla komunikat negatywny, tak jakby nie było użytkownika. W jaki sposób należy zwrócić w pliku check.php tą cyfrę 1 aby w istrukcji warunkowej AJAX-a został wyświetlony komunikat pozytywny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy z bazy pobierany jest jeden rekord
Po prostu sprawdź jaka wartość przypisana jest do $rows.
W obu przypadkach masz 1, czyli nie ważne czy osoba jest czy nie pokaże Ci że osoba istnieje. Na razie innych spostrzeżeń nie mam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz w przegladarce ../check.php i sprawdz w źródle strony czy masz tylko "1", jesli bedzie cos wiecej to wlasnie w tym tkwi problem, przynajmniej takmi sie wydaje. Mialem podobny problem, poniewaz zawsze na koncu strony tworzyla sie stopka do statystyk i przez to nie dzialalo obj.responseText , aby pozbyc sie tego problemu napisalem tworzenie XML i wszystko bylo dobrze
Ten post edytował g-4 9.08.2006, 23:05:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:18 |