![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
zainstalowałem MySQL-a - działa poprawnie jako service, następnie zainstalowałem PHPMyAdmina i on przy uruchamianiu pokazuje komunikat: "nie udało się załadować modułu mysql,<br />proszę sprawdzić konfigurację php" co ma do tego konfiguracja php? oczywiście zmieniłem config.inc.php ustawiając katalog PHPMyAdmina proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z Bazy danych :: MySQL na Gotowe skrypty php :: Skrypty obsługi baz danych
A masz w ogóle zainstalowane rozszerzenie mysql w php? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam, możesz mi pomóc jak to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź w phpinfo(); (utwórz plik o jakiejś nazwie i wpisz do niego <?php phpinfo(); ?> i wejdź w niego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~NetJaro odnoszę wrażenie, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Przecież ~witek73 wyraźnie napisał że nie ma tego rozszerzenia, więc po co nabijasz posty? ~witek73: 1. Odkomentuj linię extension=php_mysql.dll 2. Ustaw odpowiedni wpis w dyrektywie extension_dir (ścieżka do folderu z rozszerzeniami) Na przykład: extension_dir = "e:\usr\php5\ext" 3. Skopiuj plik libmysql.dll do folderu bin Apache'a 4. Zrestartuj Apache'a |
|
|
![]()
|
|
nadal nikt mi nie podpowiedział jak zainstalować mysql w php....
nie znalazłem na forum opisu tego problemu, napiszcie po prostu jak włączyć MySQL-a w PHP5, bo nie wiem. czy wystarczy odkomentować odpowiedni extension w php.ini? bo katalog extension zdefiniowałem tak: extension_dir = "c:\program files\php\ext" ale to nie wystarcza bo nadal PHPMyadmin sie nie odpala pomocy... Ten post edytował witek73 7.08.2006, 13:39:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:09 |