![]() |
![]() |
-nieswiadomy- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam sobie taki system newsow z komentarzami.
Wszystko działało OK, ale nagle powjawił się problem taki że nie mogę dodać komantarza. Mogę dodać ale w przypadku jeżeli usunę najpierw jakiś komentarz z bazy. Jeżeli usunę np. dwa komentarze to mogę wprowadzić tylko jeden. W ogóle tego nie rozumiem, czym to może być spowodowane ? baza to mysql 4.1.19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Super - zaraz zapytam mojej kryształowej kuli
Tak poważnie - Mozesz pokazać kod? Skąd mamy wiedzieć, gdzie leży problem, skoro nie widać kodu? Gdybym miał strzelać, to powiedziałbym, że po prostu skończyło Ci się miejsce na serwerze lub w bazie danych. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-nieswiadomy- |
![]()
|
Goście ![]() |
i juz trochę doszedłem ale dalej prblem:
chodzi o to ze nie dodaje mi rekordu do bazy. ale dlatego, że mam w polu nr tinyint (4) ,UNIQUE i auto_increment i niby powinno robić kolejny rekord,a on dodaje tylko wtedy jak zmienie UNIQUE na INDEX. Wtedy tworzy wszystkie następne rekordy z takim samym numerer nr. Ja chce żeby następny nr był kolejnym numerem a nie ciągle tym samym i nie wiem co jak ustawić. Kod który dodaje do bazy ten rekord to :
co prawda nie mam tego pola nr w tabeli, ale zawsze mi tworzyło go automatycznie kiedy dodawałem nowy rekord. Więc nie wiem dlaczego teraz nie chce dodawać ![]() acha miejsce w bazie mam ostatnią wartość w polu nr to 127 wiec i liczba niewielka żeby niby to przez to. |
|
|
-nieswiadomy- |
![]()
|
Goście ![]() |
juz wiem chodzi o typ pola jest za małe
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |