![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. Robie subskrypcję kategorii do pewnej strony. Chodzi o to że klienta zażyczył sobie subskrypcję kategorii na tej samej zasadzie co ma Allegro. Opisze najdokładniej jak potrafię. User wybiera kategorię do subskrypcji. Kiedy inni użytkownicy wystawiają przedmioty w tej kategorii raz dziennie ma byc wysyłany email z listą przedmiotów wystawianych danego dnia. Zrobiłem już wszystko co jest potrzebne ale mam problem z treścią. Poniższy kod wysyła emaile do użytkowników. Kiedy 1 user ma np. 2 kategorie do subskrypcji skrypt wysyła mu dwa emaile. Jednak w każdym wysyłanym emailu treść jest zawsze taka sama. Każdy user dostaje wiadomość w której jest spis wszystkich aukcji i subskrypcji z bazy danych. Treść wygląda to tak: Witaj user1, spis przedmiotów --------------------------- Witaj user2, spis przedmiotów --------------------------- Witaj user3, spis przedmiotów A powinno być tylko tak: Witaj user1, spis przedmiotów -------------------------- Bardzo proszę o jakiąś podpowiedź.
Dziękuję za odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. chodzi Ci o koniec wiadomości czy co?
Nie rozumiem jak ma byc a jak jest teraz.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o całą treść wiadomości.
Teraz w treści jest lista przedmiotów oraz lista subskrybowanych kategorii wszystkich użytkowników z bazy danych. Każy user dostaje email z tą samą treścią. A powinno być tak ze dany user dostaje email tylko z listą przedmiotów w swojej kategorii, a nie również do tego z listą wszystkich innych kategorii i przedmiotow z bazy. Pomoże ktoś mi z tym? Pewnie jest coś nie tak z tą zmienną: $wiadomosc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4 linijka:
zamień na
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:12 |