![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak w temacie. Chciałem się dowiedzieć czy jednym poleceniem UPDATE można zmodyfikować kilka pól.
Zapytanie wyglądałoby tak? UPDATE nazwa_tabeli SET pole1=zmiana pole2=zmiana pole3=zmiana; Te pola należy oddzielić przecinkami czy jak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można. Dokładnie tak jak pokazałeś.
-------------------- ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
pytałem bo coś mi nie działa :/
może robie błąd w innym miejscu. popatrze jeszcze. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
napisz zapytanie ktore wklejasz do bazy danych i blad ktory po nim sie pojawia to bedzie nam latwiej, bo ja osobiscie do wrozki dzis sie nie wybieram
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Można. Dokładnie tak jak pokazałeś. No niestety mylisz sie.Cytat Te pola należy oddzielić przecinkami czy jak? No brawo, brawo, ale mozna bylo to jeszcze sprawdzic w praktyce...
Jeslli te pola sa napisami to trzeba pamietac o ciapkach:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety mylisz sie. Przepraszam czym się różni: UPDATE nazwa_tabeli SET pole1=zmiana pole2=zmiana pole3=zmiana; z dodanymi przecinkami między polami od UPDATE nazwa_tabeli SET pole1=zmiana, pole2=zmiana, pole3=zmiana ? Ten post edytował MagnuM 6.08.2006, 21:27:04 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Przepraszam czym się różni: UPDATE nazwa_tabeli SET pole1=zmiana pole2=zmiana pole3=zmiana; z dodanymi przecinkami między polami od UPDATE nazwa_tabeli SET pole1=zmiana, pole2=zmiana, pole3=zmiana ![]() Czy to jest jedno z tych podchwytliwych pytan? No przeciez sam sobie odpowiedziales: Cytat z dodanymi przecinkami między polami pola musza byc oddzielone przecinkami inaczej bedziesz mial blad skladni. edit: dobra, grunt ze sie wszystko wyjasnilo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak ale autor tematu zastrzegł że trzeba rozdzielić pola przecinkami więc to potwierdziłem...
![]() EDIT: przynajmniej ja to tak zrozumiałem... a to było pytanie... ok zwracam honor Ten post edytował MagnuM 6.08.2006, 21:42:38 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie cza jeszcze dać troszke inne ciapki, takie tyldowe (ten przycisk nad tabulacja w nazwie tabeli), inaczej ne kce trybic
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:45 |