![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sciagnalem sobie dzisiaj CakePHP i najnowsze Smarty i udalo mi sie je razem polaczyc. Zgralem wszystkie pliki do odpowiednich katalogow wszystko dziala, ale... no wlasnie za chiny nie chce mi wczytywac styli css. Probowalem zmieniac sciezki etc i nic. Konsola js w firefoxie kiedy juz dany plik rozpoznam wywala mi:
Kod Błąd: Arkusz stylów http://localhost/cake/cake/style.css nie został wczytany, ponieważ zawarta deklaracja typu MIME tego arkusza: "text/html" nie jest zgodna z typem "text/css". Plik źródłowy: http://localhost/cake/ Wiersz: 0 mysle ze tu bedzie trzeba cos zmienic z mod_rewrite, moglby ktos pomoc?? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywajac smarty tracisz z polowe funkcjonalnosci cake.
a co do problemu zobacz na forum cake: http://groups.google.com/group/cake-php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
normanos, hmm... jaka funkcjonalnosc masz tu na mysli??
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Arkusz styli jest wysylany jako HTML (text/html). Czy ten arkusz jest zwyklym, plikiem? czy jest generowany (przez Cake)?
Sprawdz konfig serwerea www, czy wysyla naglowek mime text/css dla plikow *.css -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@snipe: wszystkie helpery, zabawy z js i ajaxem, automatyczna walidacja formularzy i inne. sporo tego jest.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@normanos: tylko czy nie uwazasz ze te pliki *.thtml to jakby mieszanie php z htmlem??
![]() @dr_bonzo: w innych sryptach normalnie mi wczytuje css'y tylko cake ma jakies problemy, btw styl mam gotowy i jakby co to nie chce zeby byl generowany przez kejka, co mam zrobic?? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@snipe: to taka forma templatesow. ja tez wole "zwykle" systemy szablonow ale cake oferuje niezly power w tych helperach. zabawa z ajaxem czy tez walidacja to pestka. rach ciach gotowe.
a ze smarty to wielka, wolna kobyla to w ogole nie rozumiem takiej zmiany. moze juz lepiej jak musisz to OPTa? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
z tego co wiem to OPT dzial tylko na PHP5
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
no opt pisany tylko pod php5 niestety na wczesniejszych nieda rady
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 05:56 |