![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakas mozliwosc usunięcia z adresu zakładki # ale zeby jednoczesnie zachowac jej funkcje, tzn. przejscie do okreslonego fragmentu strony?
Probuje na 100 sposobow w mod_rewrite, ale mi sie nie udaje... moze robie cos zle, a moze w ogole sie nie da tak? Jesli nie, to moze jest jakis inny sposob? Probuje na tej zasadzie w .htaccess: Kod RewriteRule ^news-([^-]+).html$ news.phtml?id=$1#comments
-------------------- Arbeit macht frei
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się.
# jest dla przeglądarki a nie dla php, dlatego musi on tam być. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dla php Wiem, ze to nie to forum, ale moze java? Kurcze, linkujpro wprowadzilo nowe ograniczenia (ze nie moze byc w adresie #) a z drugiej strony nie moge zrezygnowac z zakladek. Moze macie jakies inne pomysly jak to rozwiazac? -------------------- Arbeit macht frei
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ze to nie to forum, ale moze java? Nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to że część danych w URL są dla php a część danych jest idtotna dla przeglądarki, czyli ten # P.S. A co to ma wszystko wspólnego z Java'ą? Moze macie jakies inne pomysly jak to rozwiazac? Ostatecznie możesz przesyłać jakiś paramert w URL. Odczytywać go w php i przygenerowaniu strony, tak wygenerować skrypt JavaScript aby to właśnie on przesuwał stronę w odpowiednie miejsce. (chyba jest to osiągalne) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 17:10 |