![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2003 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki dylemat:
budowany serwis ma zdefiniowanych użytkowników. Każdy z nich może dołączyć w sferze swojego konta pliki graficzne, załączniki. Mogę to przechowywać w bazie lub na dysku w osobnych plikach. Jakie są zalety i wady jednego i drugiego rozwiązania ? Jakie mogą być limity wielkości plików i od czego zależą ? z góry dziękuję za wszelką pomoc ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
serwer
- limit uploadu w ustawieniach serwera - quote konta ftp baza - quote bazy danych - koniecznosc interpretowania wyniku przez php, czyli zainstalowane odpowiednie biblioteki gd dyskutowanie co lepszy to bedzie chyba dyskusja o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanocnymi, bo wybor rozwiazania zalezy od sytuacji... ja ostatnio sie troche przerzucilem na trzymanie w bazie, panel do zarzadzania jest krotszy i skuteczniejszy -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 20:39 |