![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pliki gdzie znajduja sie jednakowe wpisy.
plik1.txt Kod costam||dasdasd1||dasd
costam||dasdasd1||dasd costam||dasdasd1||dasd blabla||dasdasd1||dasd plk2.txt - tu najw jest pierwszy czlon. Kod costam||detgsdg||asdge
blabla||dasdasd1||dasd kom||mokik|nba Wiec na poczatku chcialbym porownac pierwsze czlony (ktore rozbijam funkcja explode)tj...costam - plik1.txt oraz costam - plik2.txt Nastepnie zliczyc wszytkie takie same czlony z pliku1.txt i wyswietlic wynik....w tym przypadku wynikiem bylo by 3.. Ma ktos pomysl jak to zrobic. Mi nie wychodzi _________________ Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wiec na poczatku chcialbym porownac pierwsze czlony (ktore rozbijam funkcja explode)tj...costam - plik1.txt oraz costam - plik2.txt
W jaki sposób porównać? Cytat Nastepnie zliczyc wszytkie takie same czlony z pliku1.txt i wyswietlic wynik....w tym przypadku wynikiem bylo by 2.. Ma ktos pomysl jak to zrobic. Mi nie wychodzi
O takie coś Ci chodziło? [php:1:8240cfb732]<?php $k = array(); foreach (file("plik1.txt") as $l) { $a = explode('||', $l, 2); $k[$a[0]] = 1; } print count($k) . "n"; ?>[/php:1:8240cfb732] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik1.txt
Kod costam||dasdasd1||dasd
costam||dasdasd1||dasd costam||dasdasd1||dasd blabla||dasdasd1||dasd plk2.txt - tu najw jest pierwszy czlon. Kod costam||detgsdg||asdge
blabla||dasdasd1||dasd kom||mokik|nba Zalezy mi tylko na tym by znajdujace sie w pliku1.txt "costam" byly zliczone lecz najpierw musza byc porownane pomiedzy "costam" z plik1.txt a "costam" z pliku2.txt....jezeli nazwa z pliku 2 bedzie taka sama jak w 1 to wtedy zlicza ten sam wyraz z plik1.txt ktorym jest "costam" wynik jest 3. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw powinieneś odczytać dwa pliki do oddzielnych tablic, a nastepnie porównać je przy pomocy array_intersect(), a następnie policzyć wyniki.
-------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
Dzeki juz sobie poradzilem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:14 |