![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstyd mi prosić trzeci raz o pomoc w ciągu dwóch dni ale wyglada na to że sam nie dam rady,ponieważ po moich zmianach skrypt nie działa ;(
A mianowicie chodzi o to żeby skrypt czytał katalogi z katalogu który mu podam a nie z tego w ktorym sie znajduje! Czy ktoś ma jakieś pomocne sugestie?
-------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jeśli wstawie $chdir zamiast '.' otwiera też katalog w ktorym się znajduje tyle że bez podkatalogów.
A mnie zależy na otwarciu innego katalogu niz tego gdzie jest plik wraz z podkatalogami. -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@hwao Twoja zmiana jest bledna. Przeciez jak da chdir() to juz zmieni mu sie katalog. Otworzerzenie teraz $chdir bedzie otwieralo katalog o nazwie $chdir w katalogu juz $chdir
![]() @Lombi ale przeciez ty ten skrypt wywolujesz o tak: list_dir("."); Czyli wywolujesz go dla aktualnego katalogu. Chcesz by ci czytal innny katalog to musisz mu to powiedziec... list_dir("innykatalog/jeszczeinnykatalog"); itd -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki NOSPOR to działa tak jak chce, tylko powiedz mi jeszcze czemu jesli w katalogu który czyta jest pusty katalog (w sensie nie ma w nim kolejnego) to pokazuje ./nazwa katalogu a jesli katalog ma podkatalogi to pokazuje pełną jego ścieżkę. Czy z tym da się coś zrobić? I czemu pokazuje kropke na początku?
Ten post edytował Lombi 4.08.2006, 10:21:36 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Powiem krótko: juz dawno nie widzialem tak zamotanego skryptu....
Prosze:
Nie powinoo byc bledow, pisalem na szybko -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety to nie działa
![]() Przynajmniej u mnie to nie działa. Może nie napisałem wszystkiego: chodzi o to że ten skrypt umieszczony jest wewnatrz pola
i tu ma wczytywać liste katalogów. Czy to jakaś różnica? NOSPOR-KU ja ten skrypt wziołem z tego forum. Przecież nie wygladam na takiego który w tym stadium nauki potrafi sam napisać coś takiego ![]() -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:46 |