![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mecze sie juz 3 godzine z tym i juz wysiadam nerwowo ![]() Mam taki przykladowy "tekst": Vsda - asdf | fasdfdas - fdasfds Feasdf sadf | ffgsadfas Gdasffd | hreagfas - fdasfas Fdss, sdfas- fdasdf | gfagfdsfs - htedsd Jytsfgfd | htsegfdsg Htreher das - hterhreh | jyteer - greaagas | sdggre - greaasd Regava | htddvas Jrtyjrtyj | kuffdgh Pierwszy wyraz zaczyna sie z duzej litery, po nim moze byc albo kilka wyrazow odzdzielonych spacja, albo kilka wyrazow odzdzielonych przecinkami. Nastepnie CHCE zeby bylo |, ale w niektorych przypadkach jest myslnik w tym miejscu. Jak ujednolicic wszystkie linijki zeby po tym pierwszym fragmencie bylo |, a nie - ? Do zamiany jest okolo 2000 linijek. Czesc zrobilem recznie, ale pomyslalem zeby ulatwic sobie ta zmudna prace w php, no i zeszlo sie tych pare godzin nad wymyslaniem skryptu... ![]() -------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Wyrazenia regularne, jak nie umiesz to
Explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual(), | i zamieniasz w 0 kluczu - na | str_replace" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() Laczysz linijke join" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie... pominalem w tym "tekscie" taka mozliwosc:
abccd - fdasa Explode chce uzyc potem, zeby wyswietlac to jakos. A wyrazenia regularne sa jeszcze dla mnie zbyt powaznym rozwiazaniem. Dodam jeszcze, ze probowalem cos takiego: czy sa oba znaki w linijce, za pomoca strpos { czy (pozycja myslnika < pozycji kreski) { zamien pierwsze wystapienie myslnika na kreske } } jesli jest tylko myslnik { zamien (str_replace) myslnik na kreske } Ten post edytował Pacio 4.08.2006, 12:02:01 -------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 11:12 |