![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka mam taki kodzik co mi zapisuje dane z formularza
[php:1:4c62d81d6b]<form method="post"> <center> <table border="1"> <tr> <td>Tytuł:</td> <td><input type="text" name="tytul" class="ta"></td> </tr> <tr> <td>Opis:</td> <td><input type="text" name="opis" class="ta"></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><center><input type="submit" value="Dodaj" name="ok" class="ta"></center></td> </tr> </table> </center> <? if (isset($_POST['ok'])){ $fp=fopen("katalog/kateg.txt","a+"); $kat="$tytul||$opis||n"; fwrite($fp,$kat); fclose($fp); echo "<script language="javascript">window.location.href= "ok.php?goto=katalog"</script>"; } ?> </form> [/php:1:4c62d81d6b] I chciałem zrobic do tego edycje.Ze mam forularz w którym są dane z jednej lini.I po ich zmieniuenu zapisało się do tego samego pliku tylko ta zmieniona linia w tym samym miejscu.Numer lini przekazuje w adresie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wczytujesz dane (z zapamietaniem ktora linia)
poprawiasz dane i teraz po kolei zczytujesz dane z pliku niezmienionego zapisujesz do tymczasowego wstawiasz zmieniana linie w odpowiednim miejscu usuwasz niezmieniony i znow zczytujesz dane tym razem z tymczasowego pliku zapisujesz do oryginalnego (ten zabieg (drugie zczytywanie) jest po to aby kolejnosc wpisow sie nie zmienila, moze ktos ma inny pomysl, to podpowie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php => Skrypty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wczytujesz dane (z zapamietaniem ktora linia)
poprawiasz dane i teraz po kolei zczytujesz dane z pliku niezmienionego zapisujesz do tymczasowego wstawiasz zmieniana linie w odpowiednim miejscu usuwasz niezmieniony i znow zczytujesz dane tym razem z tymczasowego pliku zapisujesz do oryginalnego (ten zabieg (drugie zczytywanie) jest po to aby kolejnosc wpisow sie nie zmienila, moze ktos ma inny pomysl, to podpowie. Ja bym ten plik jeszcze blokował podczas edycji (chociażby prostym flockiem), żeby naraz dwa wątki nie rozwaliły go do reszty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 06:56 |