![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, na swoim serwerze mam zainstalowany skrypt forum phpbb modified by przemo i chciałbym wyciągnąć z bazy listę 5 najaktywniejszych userów aktualnego miesiąca (teraz sierpień).
Według przykładu: Cytat Scretch (12) Scretcha (8) Maciek (7) Bartek (7) Żółwik (6) kolega napisał mi taki skrypt:
ale wyświetla się tylko błąd: Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER on line 4. dostałem również taki kod: ale nie wiem jak go przerobić. ![]() Z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz blad w stringu zapytania odnosnie ".
Przeczytaj to dokladnie: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php A wszystko bedzie jasne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
nie wiem jak to naprawić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ty kurka bardzo szybko czytasz.... a mowilem dokladnie masz przeczytac....
Cytat Aby w takim łańcuch umieścić symbol pojedynczego cudzysłowu, należy go poprzedzić ukośnikiem wstecznym (\), tak jak w wielu innych językach programowania Identyczna zasada dotyczy podwojnego apostrofu " A teraz sobie luknij w pierwsze zapytanie i zobacz czego brakuje przed pewnymi " -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No ale pokaz jak to zrobiles, bo zapewne źle. miales dac \ tylko w srodkowych ". Ale to bylo w linku ladnie napisane i pokazane na przykladach
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok, błąd się już nie wyświetla, ale lista tych userów się też nie wyświetla :/
kod:
tabele: forum_users - użytkownicy forum_posts - posty Ten post edytował scretch 3.08.2006, 14:00:32 |
|
|
![]()
|
|
a teraz luknij tu:
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-query.php i zobacz co zwraca mysql_query zeby odebrac wyniki z mysql_query, nalezy uzyc np. mysql_fetch_array: http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php Tym razem przeanalizuj dokladnie podane linki. wszystko tam jest jasno i po polsku napisane edit: nie zapomnij tez o informacji o ewnetualnyum bledzie:
z racji ze nic ci sie nie wyswietla to pewnie masz blad w zapytaniu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:15 |