![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujacy problem. Chciałbym zliczyc ilosc linkow na stronie www (strony na innych serwerach niz wykonywany skrypt). Pomyslalem, podumalem, pogooglowalem i wymyslilem cos takiego:
i niby dziala ok ale nie do konca. Problemem jest to ze nie wczytuje całego pliku (prawdopodobnie) i przez to nie zlicza wszystkich linków. Gdzie tkwi problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien przede wszystkim początek:
poza tym podałeś jeden format linków, ja bym zliczyl wszystkie: href="" pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do wielkości wczytywanego pliku to nie wierze by jakakolwiek strona przekroczyla ta wartosc (99 999 999 znaków to ponad 95MB), zastanawia mnie czy po prostu z jakiegos powodu nie zostaje zerwane połączenie, musze potestowac jeszcze. Czy nie lepszym rozwiazaniem wczytywania byłby cURL??
Co do nie brania pod uwage dodatkowych wlasciwosci znacznika <a> (tilte, id, itp.) to nie sa one mi potrzebne, wiec nie brałem ich pod uwage. Myślisz ze inaczej powinno byc skonstruowane wyrażenie regularne?? ====edit 1==== @Athlan sprawdzajac po "href" bede miał w wyniku rowniez linki w js, a tego nie chce. ====edit 2==== Wlasnie przetestowalem to rozwiazanie Athlana z dopiska filesize. Niestety ta funkcja nie pobiera informacji o wielkosci pliku zdalnie. Dzialaloby lokalnie, a tak to ja nie chciałem. Ten post edytował gkeb 3.08.2006, 17:59:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:35 |