![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak można zrobić taki skrypt który po pierwsze sprawdzał by w pliku o nazwie: „plik.txt” czy jest wpis np.: „tekst1” i jeśli jest to wyświetli na stronie tekst: JEST a jeśli nie ma to wyświetli tekst: NIE MA. I aby dane w tym pliku tekstowym wyglądały tak: „tekst1,tekst2,tekst59,tekst35” itd. I drugie pytanie jak zrobić tak aby strona dodawała jakiś tekst do tego pliku np. koleś wchodzi na stronę www.nazwa.pl?dodaj=tekst1 i jest sprawdzane czy ten tekst który próbuje dodać istnieje jeśli tak to dodaje a jeśli nie to nie dodaje. Dzięki z góry. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za linki ale ja na plikach tekstowych to jestem zieloni i tak z tego co mi tam podałeś to mało rozumiem. Prosiłbym bardziej o jakiś konkretny przykład niż podawanie linków.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2004 Skąd: z piekla Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale ja na plikach tekstowych to jestem zieloni e to jak jesteś zielony to Ci powiem
a jak go rozbić to masz tutaj: http://pl2.php.net/manual/pl/function.explode.php I kod też tam jest. Cytat Prosiłbym bardziej o jakiś konkretny przykład niż podawanie linków. Prosisz o przykład czy o gotowy kod? Tu masz wszystko czego potrzebujesz http://pl2.php.net/manual/pl/ Więc weź manual "w zęby" i się ucz, kiedy się czegoś nauczysz napisz kod a my go poprawimy jak nie będzie działał. Samodzielnie napisany kod przynosi dużo więcej satysfakcji niż podstawiony pod nos. Pozdrawiam -------------------- "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy." - Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:17 |