![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam wykupione kont na home.pl i adres ktory sie odnosi do tej strony adres.pl. Dodatkowo wiadomo mam katalog glowny oraz katalog subdomena. Do katalogu subdomena dostajemy sie przez adres subdomena.adres.pl. Na starym serwrze nie bylo problemow z includowaniem plikow z katalogu glownego gdy bylismy pod adresem subdomena.adres.pl jednak teraz z tym sa duze problemy. Wiecie moze jak to mozna ominac i ewnetlanie ktore zmienne sa za to odpowiedzialne? Pozdrawiam raker |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
includujesz tak ? include(adres.pl/plik.php) czy include(../plik.php) ? bo 1 sposób nie zawsze musi działać ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie obydwa nie działają
![]() Ale pewnie da sie to zrobić przy pomocy mod_rewrite ale nigdy sie jeszcze tym nie bawiłem. Może jakaś wskazówka jak przy pomocy mod_rewrite zrobić przekierowania na odpowiednie katalogi? Tzn. konkretnie mam stronę o adresie mojastrona.pl i w jaki sposób zrobić regule która po wpisaniu adresu domena.mojastrona.pl będzie przepisywać adres na mojastrona.pl/domena [przy użyciu mod_rewrite]? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 17.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- [workstation] PHPStorm, Apache 2/nginx, php 5.3/5.4, MySQL 5.5/5.6
[employers] Infor S.A., Gadu-Gadu S.A., Redefine, HBM, KnpLabs |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:26 |