![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_MICHALL_*- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Czy jest jakiś skrtyp w php który wyświetlał by wszystkie pliki txt znajdujące się w podamym folderze??
i czy da się za jego pomocą stworzyć tabele w której wyświetlone były by te pliki wraz z zmiennymi w nich zamieszczonymi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
readdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, opendir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, do sprawdzania typów plików end" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
napisz coś i potem pomożemy ![]() pozdrawiam ![]() -- EDIT: -- no i closedir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ![]() Ten post edytował Athlan 2.08.2006, 11:13:16 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki skrypt
jak zrobić aby pliki układały się nazwami (nazwy to numery od 0-99) ukłądały się malejąco ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
readdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual czyta pliki jak lecą, nie da się
![]() ja bym radził wsadzić wszystkie nazwy do tablicy array_push" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i posortować wg nawy ![]() pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie umiem posłuiwać się array_push
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie, po co na siłe
![]() Wystarczy przeczytać komentarze do funkcji readdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie ma jakiegoś innego sposobu
![]() chce włąśnie uniknąc tablicy. Mój problem polega na tym, że miałem zamiar zrobić system newsów w którym istnieje obcja usun. Ale nie umiem wycinać danego fragmentu pliku (robiłem to za pomocą include) i dlatego pomyślałem że jeżeli wczytam poprzez ten kod
newsy, to uda mi się usunąć plik z danym newsem poprzez co nie będzie on już wyświetlany ![]() |
|
|
![]()
|
|
czyli jednak wkładasz do tablicy...
i sortujesz... tak jak mówiłem ![]() chyba najlepszy sposób poza tym że zamiast do tablicy, wkładasz dane do mysql i je potem wywalasz... ![]() pozdraiwam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Co mam edytować w tym kodzie aby mi działal??
wyświetla: Warning: opendir(path) [function.opendir]: failed to open dir: Invalid argument in D:\Program Files\WebServ\httpd\portal\newsy.php on line 7 Warning: array_multisort() [function.array-multisort]: Argument #1 is expected to be an array or a sort flag in D:\Program Files\WebServ\httpd\portal\newsy.php on line 38 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Program Files\WebServ\httpd\portal\newsy.php on line 48 |
|
|
![]()
|
|
podałeś złą ścieżkę do katalogu
![]()
pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
i dalej nie działa
![]() na jakiej zasadzie on działa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko nawiazujac do jednej krotkiej wypowiedzi
Mój problem polega na tym, że miałem zamiar zrobić system newsów w którym istnieje obcja usun. Ale nie umiem wycinać danego fragmentu pliku (...) rozumiem, ze newsy bylyby w jednym pliku, gdzie kazdy wers(linia) to kolejny news z roznymi danymi, tak? jesli o to chodzi to moge ci wytluamczyc jak ma takie cos dzialac, bo sam na tym oparlem moje newsy... wiem jaki balagan jest potem, gdy chce sie oblsugiwac n plikow w danym folderze, etc Ten post edytował dem 2.08.2006, 14:37:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:48 |