![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moj formularz
Kod <form ACTION="submit.php" METHOD="post" ENCTYPE="text/plain"> <tr><td class=text-form>Name:</td><td> <INPUT TYPE="text" NAME="name" size=25 class=form></td></tr> <tr><td class=text-form>E-mail:</td><td> <INPUT TYPE="text" NAME="mail" size=25 class=form></td></tr> <tr><td class=text-form>Subject:</td><td> <INPUT TYPE="text" NAME="subject" size=25 class=form></td></tr> <tr><td class=text-form>Message:</td></tr> <tr><td colspan=2> <TEXTAREA NAME="message" rows=4 cols=35 class=form1></TEXTAREA></td></tr> <tr><Td colspan=2 align=right> <INPUT TYPE="submit" VALUE=" Submit " class=form2></Td></tr> </form> submit.php: Kod $mailto="admin@hollygalleries.com"; $message1 = "Subject: ".$_POST['subject']."\n" ."Client Name: ".$_POST['name']."\n" ."E-mail: ".$_POST['mail']."\n" ."Message: \n".$_POST['message']."\n"; $mailfrom="admin@hollygalleries.com"; $subject1="eXtremedesign - ".$_POST['subject']; $additional="From: admin@hollygalleries.com\n" ."Reply-to: ".$_POST['mail']; print_r( $_POST ); mail($mailto, $subject1, $message1, $additional); Probowalem zamiast $_POST['subject'] uzywac $subject ale takze nie dziala. print_r( $_POST ); zwraca mi Array ( ) czyli wlasciwie nic :/ Mam w phpinfo: register_globals Off Wysyla mi zawsze maila: Kod Subject: Client Name: E-mail: Message: . Czemu z formularza nic nie odczytuje? ![]() Ten post edytował lucas131 1.08.2006, 22:53:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm mi to śmierdzi:
wywal... bez tego też dane przejdą, a już może się zdażyć że rozwikłac porblem pozdrawiam ![]() Ten post edytował Athlan 2.08.2006, 11:17:06 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Lol dziwne teraz dziala
Array ( [name] => gf [mail] => hgf [subject] => hgf [message] => hgf ) hgf ![]() Z kasowalem ten text plain wczoraj i dopiero dzisiaj zadzialalo, zastanawiam sie czy nie mam jakiejs blokady ze nie mozna wysylac za duzo maili w kilka sekund... Jak teraz moge sprawdzic czy osoba wypelnila wszystkie pola w skrypcie tzn np nie qypelni name, napisze please fill your name! i tak dla wszystkich pol? I jak nie wypelni wszystkich pol to formularz nie zostanie wyslany na maila? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
pokombinuj z instrukcjami warunkowymi ;] if/else/elseif
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:41 |