![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam zmienną, która określa nazwę katalogu, wyglada to mniej wiecej tak $katalog = $_POST['kat']; gdybym przypisywał tej zmiennej nazwę katalogu musiałbym dać na końcu znak /. Natomiast jak zrobić aby do tej części: $_POST['kat']; przypisywany był automatyczne ten znaczek. Chodzi o to abym mógł w adresie podać nazwę katalogu np index.php?cat=1 i wtedy będzie brało pliki z katalogu 1. Cały skrypt działa poprawnie jak podam na szytwno $katalog = 1; Mam nadzieje ze sie jasno wyraziłem, bo inaczej troche tudno to wytłumaczyć. Czy ktoś mógłby pomóc? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdybym przypisywał tej zmiennej nazwę katalogu musiałbym dać na końcu znak /. nie, nie musisz, ale to zależy, jak to dalej wykorzystujesz Natomiast jak zrobić aby do tej części: $_POST['kat']; przypisywany był automatyczne ten znaczek.
można zapobiegać powtórzeniom [//]
-------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście na sztywno podaję tak: $katalog = '1/';
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to wystarczy
Ten post edytował Ja_Szczur 1.08.2006, 17:24:27 -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Podaję coś takiego .../index.php?kat=1, przy zmiennej
i wyskakuje opendir(/): failed to open dir: Permission denied in ... Probowałem też
i ten sam efekt, a katalog o nazwie w istnieje. Co tu może być źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest GET a nie POST.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie przed chwilką na to wpadłem, taki banalny błąd. Dzięki wielkie za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:56 |