![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie.
jak za pomoca wyrazen regularnych w javascript moge sprawdzic czy w stringu poza cyframi znajduja sie jeszcze jakies inne znaki. tj. mam stringa w ktorym musza byc tylko cyfry. pozostale musze odrzucic. za pomoc z gory dzieki. pozdrawiam. -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to forum!
... ale co mi tam. Nie trzeba wyrazen regularnych. Wystarczy funkcja parseInt -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie to forum! ... ale co mi tam. Nie trzeba wyrazen regularnych. Wystarczy funkcja parseInt w manualu ktory mi pokazales znalazłem parseInt("5e87")//zwróci wartość 5 parseInt("-21a") //zwróci wartość -21 natomiast ja chce zrobic if-a jezeli w stringu znajduje sie jakis znak poza cyfra to ma np. wyswietlic alerta. za pomoc z gory dzieki Ten post edytował rogeros 2.08.2006, 10:27:39 -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var str = 'Ala ma 10 kotów';
var valid = /^[0-9]+$/.test( str ); if( !valid ) { alert( 'Aaaa... Zgubiłeś cyfry ?' ); } -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Oto mi własnie chodziło.
Dzieki wielkie. -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:58 |