![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej... mam problem....
Po wyciagnieciu tablicy z bazy, przemieleniu ja przez stripslashes(), i wrzuceniu do unserialize()... pojawia mi sie taki blad dziwny: Cytat Notice: unserialize(): Error at offset 169 of 169 bytes in /grafek/samolotem/index.php on line 30 30 linia to : $dane = unserialize($dane); O co biega? Ten post edytował synus 1.08.2006, 15:37:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod, bo zrobiłem kilka testów i ...
1. Kod <pre><?php $a = "a:3:{i:0;s:3:\"foo\";i:1;s:3:\"bar\";i:2;s:11:\"foo bar you\";}"; print_r( unserialize( stripslashes( $a ) ) ); ?></pre> Cytat Array ( [0] => foo [1] => bar [2] => foo bar you ) 2. Kod <pre><?php $a = 'a:3:{i:0;s:3:\"foo\";i:1;s:3:\"bar\";i:2;s:11:\"foo bar you\";}'; print_r( unserialize( stripslashes( $a ) ) ); ?></pre> Cytat Array ( [0] => foo [1] => bar [2] => foo bar you ) 3. Kod <pre><?php $a = "a:3:{i:0;s:3:\"foo\";i:1;s:3:\"bar\";i:2;s:11:\"foo bar you\";}"; print_r( unserialize( $a ) ); ?></pre> Cytat Array ( [0] => foo [1] => bar [2] => foo bar you ) 4. Kod <pre><?php $a = 'a:3:{i:0;s:3:\"foo\";i:1;s:3:\"bar\";i:2;s:11:\"foo bar you\";}'; print_r( unserialize( $a ) ); ?></pre> Cytat Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 9 of 63 bytes in E:\usr\www\_temp\index.php on line 4 P.S. Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z Zasadami pisania na frum Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz
![]() Wystarczylo przemielic nie cala tablice $dane przez unserialize(), a np $dane['tresc'] ... i juz wszystko dziala tak, jak chcialem :] Z logicznego punktu widzenia, powinienem nie cala tablice przekonwertowac przez addslashes, tylko konkretne klucze... a potem to wszystko wrzucic przez serialize... Dzieki za pomoc ![]() Myslalem, ze sobie z tym nie poradze, bo jak szukalem w google to wyrzucilo mi malo przypadkow tego bledu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:27 |