![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam pytanie. kiedy tworze formularz wyboru (liste) i cos z niej wybieram i załózmy zatwierdzam wybór zeby cos sie zrobiło. to po przeładowaniu strony wszystko jest ok tylko ze lista jest nei uzupełniona. probowałem róznie to zrobic no i doszłem tylko do prymitywnego sposobu ze dla kazdego wyboru trzeyba zrobic liste na ktorej wybrana rzecz bedzie pierwsza w kolejnosci. a czy nie dało by rady tego zrobic prosciej? np. tak jak pole tekstowe sie zapamietauje jezeli bylo:
oto przykladowa strona formularz.php po kliknieciu przycisku strona sie odswiezy ale pole "name" bedzie juz uzupelnione tą sama wartoscią. i wlasnie tak samo chcialbym zeby z listą było. z tym ze value nie działa... chyba bo moze cos pokręciłem jak by ktos znal leprzy sposób niz robienie potężnych warunków i do kazdego warunku(wyboru) stworzenie wlasnej listy ![]() pozdrawiam web.admin.pl Ten post edytował web.admin.pl 1.08.2006, 00:23:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
(Wartości właściwości muszą być w cudzysłowach). Mamy formularz (jeśli nie podasz właściwości action - formularz zostanie wysłany do tego samego pliku): Pole select generowane przy pomocy pętli for tak dla przykładu.
Ustawienie pola typu text:
Ustawienie listy:
(Mam nadzieję, że nie ma błędu składni, nie mam możliwości sprawdzenia i pisałem z palca) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok. bardzo dobry przykład tylko ze wg. mnie nie rozwiązuje on problemu. działa jak nalezy ale jezeli w liscie mają byc wyrazy a nie cyfry generowane za pomocą pentli for. moze w takim wypadku użyc bazy mySQL? i zamiast cyferek podac indeksy pol w ktorych były by te wyrazy? czy to moze sie udac? a moze jest inny prostrzy sposób?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź zanim zapytasz
![]() Odpowiedź brzmi tak - tak to się właśnie robi ![]() -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dziękować...
pozdrawiam web.admin.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |