![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chyba najgłupsza rzecz z jaka mozna miec problem. Pewnie wiekszość osób czytających ten post nieźle się uśmieje, ale nie moge sobie sam z tym poradzić.
A wiec, chce wczytac zawartosc pliku. Ta zawartosc to liczba, na ktorej chce wykonac proste dzialanie odejmowania i nastepnie zapisac w tym samym pliku nowa wartosc. Oto plik.php:
Probowalem tez file_get_contents() i file() i nic nie dziala...wczytana wartosc to nicość a po nadaniu typu zmiennej przyjmuje oczywiscie wartosc 0. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może daj nie
ale
no i sprawdź uprawnienia CHMOD dla read i write pliku ![]() pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację usmialem się.
Bo jak ja z czegoś korzystam to zawsze staram sie dowiedzieć jak to działa ![]() P.S. counter.txt Kod 10 index.php
counter.txt Kod 9
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki mike
![]() Co do nawyku sprawdzania funkcji przed użyciem...to mam ten nawyk, przynajmniej kiedy dowiaduje sie o jakiejs funkcji po raz pierwszy, a z fopen() korzystalem juz od dawna. ![]() Dzieki za pomoc, pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
---added---
~Athlan poczytaj sobie tutaj troszkę ![]() Cytat Operatory rzutowania są następujące:
~hub3rt cieszę się że działa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:46 |