![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytanie może jest banalne ale nie przychodzi mi nic do głowy jak to zrobić. z bazy wczytuje mi się zmienna $tekst a w niej tekst do wyświetlenia. chciałbym aby skrypt znajdował w tej zmiennej konkretny ciąg znaków (np. [banan]) i zamieniał go na jakiś obrazek. proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ten tekst ma być na obrazku czy po prostu to ma zastąpić ? jezeli to drugie to taki kod
powinien styknąć ![]() btw. http://pl2.php.net/manual/en/function.str-replace.php -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki wielkie. wiedziałem że trzeba coś zrobić ze str_replace ale nie wiedziałem jak użyć tej funkcji. jeszcze raz dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:24 |